Az utolsó pillanatban húzták ki a sofőrt, már a hátára csöpögött a benzin

2019.09.16. 15:49

Brutális balesethez riasztották a mentőket és a rendőröket Ózdnál. Két fiatal az árokba borult egy kék autóval. Amikor a sofőr életét megpróbálták megmenteni, olyasmi történt, amire senki sem számított. Nem csak kimászott a fiatal férfi, de el is akart szaladni. Hogy eközben a másik utas hol volt, sosem találná ki.

Szombaton 23 óra előtt

egy Sajónémetiben lévő családi ház udvaráról elloptak egy autót.

A tolvajoknak nem volt nehéz dolguk, mivel a slusszkulcsot is benne hagyta a tulajdonos.

Fél órával később, 23.30 perckor Ózd határában egy autó az árokba borult két fiatallal. A sofőr beszorult a roncs alá, az üzemanyag pedig a hátára csepegett. Pillanatok kérdése volt, hogy túléli-e. Hamarosan kiderült, hogy a két eseménynek köze van egymáshoz.

A képre kattintva galéria nyílikForrás: police.hu

A rendőrök értek a leggyorsabban a baleset helyszínére, ahol azonnal elkezdték az életmentést. Ekkor filmbeillő dolog történt.

Amikor megemelték a kocsit és a sofőr kimászott, el akart menekülni a helyszínről.

Kiderült, hogy a 18 éves sajónémeti férfinak nincs jogosítványa, ráadásul ivott is, mielőtt beült a lopott autó volánja mögé.

Az autó másik utasa pedig mezítláb, szakadt ruhában próbált elvegyülni - sikertelenül - a balesetet és az életmentést néző emberek között.

A sofőrt és 16 éves társát végül a mentősök vitték kórházba. Ellátásuk után kihallgatták őket. Jármű önkényes elvételének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya arra hívja fel a figyelmet a rendőrség oldalán, hogy aki részegen, vagy kábítószer hatása alatt autót vezet, "elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti".