A pécsieknek joguk van tudni az ellenzéki jelölt múltjáról

2019.09.16. 15:59

Tájékoztató kampányt indít a Fidelitas arra emlékeztetve az embereket, hogy több millió tonna fát tüzeltek el a pécsi hőerőműben az ellenzék polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának az irányítása alatt - jelentette be a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke hétfőn.

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő a Mecsek egyik legnépszerűbb turistaútjánál az általuk elhelyezett "figyelemfelhívó tábla" előtt beszélt a kampány indulásáról újságíróknak. A politikus Péterffy Attiláról azt mondta,

annak a Gyurcsány Ferencnek az embere, aki már egyszer tönkretette az országot és annak a baloldalnak a jelöltje, amely már egyszer tönkretette Pécset.

Böröcz úgy folytatta, Péterffy Attiláról tudvalevő, hogy

segédkezett a Mecsek erdeinek megtizedelésében,

amikor az irányítása alatt lévő pécsi hőerőműben hárommillió köbméternyi fát tüzeltek el. "A pécsieknek jogukban áll tudni, ki és milyen tetteket követően kérné bizalmukat, ezért szórólapokkal, óriásplakátokkal és a közösségi médiában tájékoztató kampányt erről indítanak a jövő héttől" - közölte. Böröcz László felidézte, az ellenzéki polgármesterjelölt hosszú éveken át volt a pécsi erőmű vezetője, abban az időszakban, amikor mecseki fákkal táplálták a kazánokat. "A Mecsek a mai napig nem heverte ki azt a pusztítást, amelyet éveken át folytattak az erdeiben, csak azért, hogy a fákból energiát állítsanak elő" - jelentette ki. A politikus megfogalmazása szerint tarra vágott erdőrészek, facsonkok tanúskodnak az akkori gyakorlatról, és nem véletlen, hogy a hétköznapi emberek csak Péterffy-irtásoknak nevezik a környezeti sebeket.

Pécs, 2019. szeptember 16. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő, a párt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart Péterffy Attila ellenzéki polgármesterjelöltről a Mecsekben, Pécs közelében 2019. szeptember 16-án. MTI/Sóki TamásForrás: MTI/Sóki Tamás

A Fidelitas-elnök azt mondta, hogy az erdők kiirtásával Péterffy Attila gyorsan és könnyen akarta extraprofithoz juttatni az erőmű külföldi tulajdonosait. "Természetvédő civil szervezetek próbálták megakadályozni ezt a gyakorlatot, de mindig falakba ütköztek, mert "Péterffy Attila egyszer sem engedte nekik bevizsgálni a fákat" - mondta a kormánypárti politikus. Böröcz László felhívta a pécsiek figyelmét arra, hogy mielőtt behúzzák az ikszet, gondolják át, olyan polgármestert szeretnének, aki folytatja a város építését vagy olyat, aki "bizonyította a Mecsekben, hogy mire képes" - fogalmazott.