Szombaton és vasárnap is sok napsütésre, általában kevés felhőre számíthatunk, de pénteken estig az ország északkeleti harmadán több gomolyfelhő várható, arrafelé még éjszaka is maradhat némi felhő az égen. Szombat virradóra is többfelé várható fagypont körüli hőmérséklet. Péntek hajnalban Nógrád megye több településén is mínuszokat mértek. Közülük Zabaron volt a leghidegebb, ahol mínusz 2,4 fokot mutattak a hőmérők - számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat hajnalra a Dunántúl egyes részein párássá válhat a levegő. Érdemi csapadék nem lesz, legfeljebb péntek estig alakulhat ki északkeleten egy-egy jelentéktelen zápor. Az északi szél pénteken fokozatosan legyengül, szombatra pedig déliesre fordul, és a Kisalföldön megélénkül. 

Magyarország egyik legészakibb településén, Zabaron péntekre virradóra fagypont alá süllyedt a hőmérséklet (illusztráció)Forrás: wikipédia

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél 1-2 fokkal hidegebb is lehet. 

A Balaton-parton ugyanakkor kissé melegebb hajnalok várhatóak a hétvégén. Szombaton és vasárnap is a legmagasabb nappali hőmérséklet  17 és 22 fok között várható.