Magyarországon kereszténydemokrata államot építettek fel

ORBÁN Viktor
Róma, 2019. szeptember 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevű rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozóján, szombaton Rómában mondott beszédet. Itt beszélt arról, hogy Magyarországon milyen állam épül, és felajánlotta segítségét Olaszországnak is.
Vágólapra másolva!

Magyarországon az elmúlt években kidolgoztak egy politika- és államelméleti modellt, felépítették a kereszténydemokrata államot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozóján, szombaton Rómában.

A kormányfő kiemelte, hogy ez a modell működik és sikeres, a politikai siker nyilvánvaló,

hiszen háromszor egymás után kétharmados többséggel nyerték meg a parlamenti választást.

- tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevű rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor azt mondta, hogy három pillérre épül ez a modell:

ezek a család, a nemzet és a keresztény szabadság.

A családról azt mondta Orbán Viktor, hogy

A kormányfő ismertette a családtámogatási rendszer elemeit, és azt mondta, hogy ennek ellenére a dolgok nincsenek rendben, mert még mindig sokkal kevesebb gyermek születik, mint amennyire szükség lenne, de ha nem teszünk a negatív demográfiai tendencia ellen, az sosem fordulhat meg.

Orbán Viktor azt mondta, hogy

nem támogat olyan politikát, amely a hiányzó gyermekeket migránsokkal akarja pótolni.

Orbán Viktor a nemzettel kapcsolatban közölte, hogy a nemzet szuverén, nem kényszeríthető semmilyen globális kormányzás törvényei alá, pótolhatatlan érték, amelyet védeni kell.

- mondta.

Mindenhol védik a nemzetet, csak Európában nem, és ezen változtatni kell.

A miniszterelnök a keresztény szabadságot úgy magyarázta, hogy jogunk van megvédeni a saját keresztény életformánkat, szabadok vagyunk, hogy megvédjük azt. Az Európai Bizottság új elnöke olyan portfóliót akar létrehozni, amelynek neve az európai életforma védelme, remélhetőleg ez létre is jön a testületben - tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az olyan gondolkodásúak, mint

Az ellenfeleink nagyok, gazdagok, erősek és jól szervezettek, ezért nekünk igazságtalanul nehéz harcot kell vívnunk a jó ügyért - mondta.

Ez így is marad, de nem szabad önsajnálatba esni, hanem annak a mondásnak megfelelően kell élni, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök az Olasz Testvérek párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor azt is mondta, hogy érdemes emlékeztetni magunkat, hogy Európát az tette naggyá, adta meg küldetését a világban, hogy kialakítottunk egy olyan életformát, amelyben az ember a munkájával egyszerre szolgálta a saját érdekét, a hazája javát és Isten dicsőségét. Ennek modern formáját kell megtalálni, hogy ismét nagy legyen Európa.

A baloldal be akarja hozni a migránsokat

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy

Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak,

így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék.

A kormányfő felszólalásában Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek válaszolt, aki az eseményen korábban azt mondta: a visegrádi országok nem segítenek Olaszországnak a migrációs politikában.

Orbán Viktor közölte, hogy abban viszont nem tud segíteni Magyarország, hogy bárhonnan a területére migránsokat hozzanak be.

Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője az Atreju nevű rendezvényen Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök beszélt arról, hogy

az európai egység nagy próbatétel előtt áll, amit a migráció okoz.

Vannak ugyanis országok, ahol a migráció sikeres volt, és a népesség egy része már nem a keresztény kultúrához tartozik, így az ő fejükben az van, hogy miként tud együtt élni két teljesen különböző kultúra egy országban.

Az európai országok másik részében - így Magyarországon is - azonban nulla muszlim migráns van.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy

minden népnek joga van eldönteni, kivel akar együtt élni, és ha egy nép úgy dönt, hogy nem akar multikulturális társadalmat, a demokráciában ehhez joga van.

Orbán Viktor szerint több nyugat-európai vezető szerint ha a keresztény többség mellé beengednek attól különböző tömegeket, új társadalom jön létre az összekeveredésből, és magasabb minőségű társadalom alakul ki. Közép-Európa azonban nem így gondolja, mert ebből nem lesz integráció, nem együtt, hanem egymás mellett fogunk élni - mondta.

Arról is beszélt, hogy

már a migrációs válság legelején lehetett tudni, hogy 10 migránsból 9 nem menekült, hanem gazdasági migráns.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevű rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

De a baloldalnak van egy szellemi koncepciója, amelynek szolgálatában felhasználja a migrációt:

- vélekedett.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy

a baloldalnak érdekeltsége van a migrációban, mert a baloldal valójában szavazókat importál, amikor behozza a migránsokat.

Azt gondolják, a migránsok sosem fognak egy keresztény alapokon álló politikát támogatni, és ha sokan jönnek, lecsökken, majd megszűnik az esélye, hogy Európában keresztény alapokra politikát építve lehessen többséget szerezni - magyarázta.

A miniszterelnök úgy vélte, az is azt mutatja, hogy

a baloldali politikusok be akarják hozni a migránsokat, hogy újra napirenden van az elosztási kvóta kérdése.

A Magyarország elleni bosszúhadjárat és nyomásgyakorlás oka, hogy a migráció ügyében nem engedelmeskedünk Brüsszelnek, és megszűnnének a jogállami problémák, ha befogadnánk a migránsokat.

Orbán Viktor megjegyezte, hogy izgalmas napok jönnek a nemzetközi politikában, jön az osztrák, a lengyel választás, Magyarországon önkormányzati választás lesz, és várjuk Olaszországot is, hogy visszatérjen a klubba.