Kubatov Gábor villáminterjúban válaszolt Lázár Jánosnak, a hódmezővásárhelyi térség fideszes parlamenti képviselőjének, aki korábban egy rádióinterjúban dicsérte Botka Lászlót, Szeged polgármesterét, írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz alelnöke a Szegedma.hu portál kérdésére úgy reagált:Lázár János egy kiváló stratéga, védi a városát, ahol él. Így aztán az érdeke az, hogy egy alkalmatlan városvezető kerüljön Szeged élére és Botka László pontosan ilyen. Kubatov Gábor hozzáfűzte, ha Szegedet egy erős, kormánypárti polgármester irányítja, akkor Hódmezővásárhely vezető szerepe megkérdőjeleződik. A fejlesztési forrásokból is jóval kevesebb jut majd Hódmezővásárhelynek.

– Szegednek soha nem volt még olyan felkészült és rátermett polgármesterjelöltje, mint Nemesi Pál. Ez megkérdőjelezhetetlen tény – folytatta Kubatov Gábor, méltatva a Fidesz-KDNP által támogatott kihívót.

Mint mondta, Nemesi Pál programját a szegediek írták hosszas szakmai egyeztetések után, és ő az, aki határozottan, elkötelezetten ezt végre is fogja hajtani, ha bizalmat és felhatalmazást kap a város lakóitól. Arra kérte a szegedieket, hogy ezt tartsák szem előtt a választásnál, hogy a város végre elindulhasson a fejlődés útján és elkezdődjön a régóta várt változás.

Lázár János a hódmezővásárhelyi Rádió 7-ben beszélt arról, hogy ő ellenzékben is olyan polgármester volt, aki tárgyalt a kormánnyal. Maga után pedig Botka László szegedi polgármestert hozta fel példaként.

Szerinte a szocialista városvezető okosan politizált eddig, soha nem tett olyan kijelentéseket, hogy „le akarná csukatni a kormánytagokat" vagy hogy „lámpavasra kellene küldeni a Fidesz vezetőit."