A Fidelitas tájékoztató kampányt indít, mert szeretné, ha minden budapesti megtudná, hogy Karácsony Gergelyt szövetségesei és más ellenzéki szereplők is alkalmatlannak találják a főpolgármesteri posztra - közölte Böröcz László, a Fidelitas elnöke fővárosi sajtótájékoztatóján. A Fidelitas ma bejelentett videójában emlékeztet rá, hogy még Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök szerint sincs esélye az ellenzék alkalmatlan főpolgármester-jelöltjének, Karácsony Gergelynek arra, hogy Budapest vezetője legyen. 

A nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete az ATV Egyenes Beszéd című műsorának a június 7-i részéből idézte Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt, aki akkor megerősítette a felesége azon bejelentését, hogy - mindenki nagy meglepetésére - Simicska Lajos oligarcha egykori műsorvezetőjét, Kálmán Olgát indítja a pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) a budapesti főpolgármesteri előválasztás második fordulójában.

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő, a párt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart a Városligetben 2019. október 8-án.Forrás: MTI/Kovács Tamás

Döntését a DK elnöke a következőképpen indokolta: A Gergő mögül elment a támogatás az utóbbi hónapokban... Ez nem jó, nem hiszünk abban, hogy győzni fog!A videóból mindenki számára teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy Gyurcsány sem tartja alkalmasnak Karácsony Gergelyt arra, hogy Budapest vezetője legyen, és a győzelmében sem hisz.

Lekicsinylően is beszél róla, Gergőnek becézi, jelezve ezáltal, hogy az alkalmatlan jelöltnek gyámságra van szüksége.

Karácsony gyámja pedig ki más lehetne, mint maga Gyurcsány Ferenc?

Gyurcsány Ferenc mondatairól telefonos kampányt indítanak, valamint folytatják a közterületi kampányt is, amelynek során bemutatják, mit mondtak Karácsony Gergely alkalmatlanságáról ellenzéki szereplők - közölte Böröcz László országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke.

Ennek keretében egy ledfallal ellátott kisteherautó járja majd Budapestet a következő napokban, egy olyan videót vetítve, amelyen Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt beszél Karácsony Gergelyről.

Böröcz László sajtótájékoztatója.Forrás: MTI/Kovács Tamás

Böröcz László hozzátette, a következő néhány napban szeretnék minél több helyre elvinni ezeket a megszólalásokat, hogy minél több budapesti választópolgár megismerhesse őket.