Kirúgják a drogozó, százmilliós lopásokról hencegő szocialista képviselőt

Vágólapra másolva!
Lackner Csaba akkor sem maradhat a párt soraiban, ha akár „hülyeségből" mondta, amit mondott, ha pedig nem értené magától, hogy távozni kell, úgy meg fogják azt értetni vele - írta a Magyar Nemzet szocialista forrásokra hivatkozva. A Magyar Nemzetben közölt hangfelvételek alapján kirajzolódó kispesti korrupciós ügyben nyomoznak már a hatóságok is. 
Vágólapra másolva!

Bár Gajda Péter kompetenciája a döntés, Lackner Csabának mindenképpen távoznia kell az MSZP-ből – állították egyhangúlag a Magyar Nemzetnek a párt elnökségében. Forrásaik szerint az első hangfelvétel nyilvánosságra kerülésekor még nem zárták ki, hogy azon esetleg nem Lackner hallható, ám az újabb és újabb hanganyagok egyértelmű helyzetet teremtettek. Mint az egyik elnökségi tag fogalmazott:

Lackner Csaba akkor sem maradhat a párt soraiban, ha akár „hülyeségből" mondta, amit mondott, ha pedig nem értené magától, hogy távozni kell, úgy meg fogják azt értetni vele.

Lackner Csaba és Gajda Péter egyaránt mandátumot szerzett a vasárnapi önkormányzati választáson. Lackner párttagságának esetleges felfüggesztése vagy elvesztése esetén nem kell visszaadnia képviselői megbízatását. Gajda Péter polgármester azt közölte: már gratulált Lackner Csabának telefonon, és a héten fognak találkozni.

Forrás: Magyar Nemzet

Somogyiné elérhetetlen

Somogyi Lászlóné ugyanakkor elérhetetlenné vált. Az egyéniben szintén győzelmet arató szocialista képviselő úgy nyilatkozott a múlt héten, hogy október 14-én áll rendelkezésünkre. Ő Somogyi László vállalkozó volt neje, ám a hangfelvételek és a Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint munkakapcsolatot is ápolnak.

Az üzletember cége, az Anildia Kft. egy nagyobb értékű közbeszerzést és számos kisebb munkát nyert el a kispesti önkormányzattól, ám úgy tűnik, Somogyinak más cégekben is van érdekeltsége, amelyek közbeszerzéseket nyernek el.

A felvételeken Lackner Csaba megemlíti, hogy Somogyinak van egy háza Miamiban, valamint számos korrupciógyanús információt osztott meg a vállalkozóról.

Újabb feljelentés született

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb feljelentés született a Magyar Nemzet és a Hír TV által közzétett kép- és hangfelvételek kapcsán, amelyeken Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő korrupciógyanús ügyekről beszél. Tényi István költségvetési csalás gyanúja miatt fordult a hatóságokhoz. A PestiSrácok.hu szerint

a NAV elutasította a feljelentést, ám a Fővárosi Főügyészség úgy tájékoztatta az oldalt, hogy hivatali visszaélés és kábítószerrel visszaélés miatt a dokumentumot az adóhatóság a BRFK-hoz továbbította.

Rab Ferenc, a főügyészség helyettes szóvivője közölte azt is, hogy az elutasító határozatot és az eddig keletkezett iratokat az ügyészség bekérte azért, hogy megvizsgálja, megalapozott volt-e a NAV-nál a feljelentés elutasítása.

Az ügyben korábban feljelentést tett egy jogvédő szervezet is, amely szerint, ha a kiszivárgott felvételek valódiak, akkor joggal feltételezhető, hogy mind a kerületi vagyonkezelő vezetője, mind a kispesti polgármester érintett lehet olyan korrupciós bűncselekményekben, amelyekben helyi vállalkozók a megbízás elnyerése érdekében különböző százalékokat „osztottak vissza" a tisztségviselőknek.

Egy nyomozás

Az viszont biztos, hogy a rendőrség nyomoz egy kispesti korrupciós ügyben. A megszerzett hangfelvételektől függetlenül egy megkárosított vállalkozó feljelentést tett ismeretlen személy ellen, ám a dokumentumban nevesítette Lackner Csabát és Somogyi Lászlót. K. G. volt az az alvállalkozó, aki a kispesti Almavirág tér felújítását végezte.

A projektben 1,7 millió forintnyi pótmunka keletkezett, amelyet K. G. el is végzett, ám ennek ellenértékét már nem kapta meg.

A vállalkozó szerint a projekt túlárazott volt, a 19 millió forintért meghirdetett munka mintegy 14 millió forintba került. A hatóságok ebben az ügyben biztosan nyomoznak.