Több helyi szerint féltékenység miatt ölhette meg barátnőjét egy férfi ma reggel Tárnokon. Bár, ahogy mondják, nem lehetett rá oka. Egy idős nő születése óta ismerte a meggyilkolt nőt, ahogy a férfit is, aki évek óta Tárnokon élt. Azt mondja, a férfinak mentális betegsége lehetett.

Csendes, nyugodt település Tárnok, az utcák, házak rendezettek, az emberek barátságosak. Épp ezért derült égből villámcsapásként érte a helyieket a hír, mely szerint egy

38 éves férfi megölte élettársát, akivel már hosszú ideje éltek együtt látszólag békés, boldog kapcsolatban.

A közeli  szomszédok nem tudnak róla, hogy valaha is veszekedtek, vagy vitáztak volna, soha nem hallottak még egy hangos szót sem felőlük. Épp ezért mindenkit teljesen váratlanul ért az eset.

A férfi saját maga jelentette a rendőröknek ma reggel fél 7-kor, hogy meggyilkolta élettársát. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és őrizetbe vették a férfit, akinek a kihallgatása még most is tart. 

Ahogy a helyszíni szemle is, több rendőrautó is áll most is abban az utcában, ahol a gyilkosság történt. Az utat egy hosszabb szakaszon lezárták, egyelőre még az ott lakók sem léphetik át a szalaggal körülkerített részt. 

Rendőrautók a gyilkosság helyszínénFotó: Csudai Sándor - Origo

Néhány lakó az egészről semmit nem tudott. Épp hazafelé jöttek a munkából, és nem értették, miért nem mehetnek be a lakásukba. Tőlünk tudták meg, hogy mi történt ma reggel a szomszédjuknál:

Úristen, ez borzasztó! Nekem erről senki, semmit nem szólt. Nem ismertem őket annyira, de ezt nem gondoltam róluk."

- mondta egy nő megbotránkozva.

Nagyon megdöbbentem, amikor kiszálltam a kocsimból, és azt láttam, hogy a fél utca el van kerítve, és a saját házamat nem tudom megközelíteni

- mondta egy férfi.

Egyelőre senki nem tudja, miért, de még azt sem, hogy pontosan hogyan történt a gyilkosság. Vannak, akik szerint megkéselte a nőt, mások úgy tudják, puszta kézzel végzett vele.

Én úgy tudom, hogy ma reggel rátámadt, és megverte. De én is csak hallottam, mert többen mesélték"- mondta el egy helyi vendéglőben dolgozó férfi.

A gyilkosság helyszíneFotó: Csudai Sándor - Origo

A dohánybolt előtt két fiatal nő és egy férfi beszélgetett. Ők úgy tudják, hogy a férfi féltékenység miatt ölte meg kedvesét.

"Nekem az egyik barátnőm azt mondta, hogy bicskával szúrta le. De itt, a boltban egy vevőm szerint nem szúrt, hanem megverte, de úgy, hogy a saját keze is eltört. Sose gondoltam volna, hogy ilyet tenne. Ismertem őket, ide jártak vásárolni. Amennyire én láttam, sosem veszekedtek, szépen, normálisan éltek együtt. Épp ezért teljesen megdöbbentem, amikor hallottam a hírt"

- mondta az eladó az egyik élelmiszerboltban.

Még este is tart a helyszínelésFotó: Csudai Sándor - Origo

Egy idős szomszédjuk közelebbről is ismerte a párt, sőt, a nőt már egészen gyerekkorától kezdve:

"Hogyne ismerném őket, a Zsuzsika, mert nekem már csak az marad, itt nőtt fel a szemem előtt. Csecsemőkorától kezdve itt laknak. Aztán a párja ide házasodott, együtt éltek tovább a régi házban. A fiút is ismertem, kedveltem is, sose gondoltam volna, hogy képes ilyen szörnyűségre. Bár szinte biztos, hogy volt valami mentális betegsége, vagy szedett valami gyógyszert aminek ez volt a mellékhatása, mert mindig olyan szórakozott, elvarázsolt volt, időnként fel sem ismert az utcán, nem is köszönt. Pedig jóban voltunk, asztalosként dolgozott, alkalmi munkái voltak. Hozzám is átjött többször megjavítani egy-egy bútort. De úgy tudom, nem ivott, nem drogozott soha. Sosem hallottam, hogy veszekedtek volna, olyan békésen éltek együtt, szép pár voltak. Gyerekük nem volt, de szerették és megbecsülték egymást, amennyire én láttam. Épp ezért ez az egész nekem felfoghatatlan. Nagyon szomorúan és döbbenten hallottam a hírt, különösen, mert a lányt már gyerekkorától ismerem. Talán féltékenység miatt kattant be a férje, nem tudom, de ezt sem értem, Zsuzsika sosem adott rá okot"

- mondta el a nyugdíjas férfi.

Az ügyben még folytatódik a nyomozás.