Brutálisan bánt élettársával és annak anyjával egy szegedi férfi

2019.11.13. 16:42

Egy szegedi férfi három évig rendszeresen bántotta az élettársát és velük együtt lakó édesanyját, amikor részeg volt. A Csongrád Megyei Főügyészség gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat ellene. 

A férfi 2006 óta minden héten agresszívan viselkedett élettársa anyjával.

Többször szidta, miközben berendezési tárgyakat tört szét, a szekrénysorba kést vágott, többször verésig fajult a vita.

Egy közös iszogatás után tavaly februárban ismét összevesztek valamin, amikor a férfi az élettársa anyját

az ágyról lerántotta, jobb oldalát taposni kezdte, majd többször fejbe vágta ököllel. 

Az asszony elájult, erre a férfi a fürdőszobába vonszolta, vízzel lelocsolta, majd folytatta az ivást.

Másnap az asszony szűnni nem akaró, erős fájdalmakra panaszkodott, ezért kórházba vitték, ahol többszörös bordatöréssel és egyéb súlyos sérülésekkel kezelték.

A férfi ellen nyomozni kezdtek a rendőrök. Elrendelték a házi őrizetét egy másik lakásban, de ez megszűnt, úgyhogy visszaköltözött élettársához. Az együttélés alatt a veszekedés és a verekedés állandóvá vált a férfi és az élettársa anyja között.

Tavaly november 3-án a férfi megint alkoholt ivott, majd

váratlanul a hajánál fogva a földre rántotta élettársát, és egy kést szorított a nyakához, miközben azt üvöltötte, hogy megöli.

A lakásban levő egyik ismerősük kicsavarta a kezéből a kést, de a férfi visszament a konyhába és szerzett egy másikat. Ezzel is az élettársa körül kezdett hadonászni, miközben azt kiabálta, hogy megöli. Az ismerős ekkor újra közéjük állt, és ismét kitépte a kést a férfi kezéből. A részeg ember harmadszor is visszament a konyhába egy újabb késért, amit szintén a nőre emelt, de megint kicsavarták a kezéből. A nőnek csak az ismerős többszörös közbelépése mentette meg az életét.

A férfival szemben újabb nyomozás indult, amelyben távoltartást rendeltek el közte és élettársa, illetve a nő anyja között, a férfi azonban ezt 3 hét múlva megszegte, felkereste párja anyját és egy asztallappal többször fejbe vágta. Az idős, betegeskedő két bottal járó asszony olyan súlyosan megsérült, hogy

csak koponyaműtéttel tudták megmenteni az életét.

A főügyészség a férfit kapcsolati erőszakkal, életveszélyes testi sértéssel és gyilkossági kísérlettel vádolja. A letartóztatás alatt álló vádlott bűnösségéről Szegedi Törvényszék fog dönteni.