A Soros-szervezetek és a gyöngyöspatai romák kártérítési ügye

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo már több alkalommal is beszámolt, a Kúria tavaly december 2-i, jogerős döntése értelmében a helyi önkormányzatnak - mint az oktatási intézmény akkori fenntartójának - több mint 80 millió, míg a tankerületnek majdnem 20 millió forint kártérítést kell fizetnie az ügyben érintett 62 roma tanuló családjának, mert a bíróság szerint a gyöngyöspatai roma gyerekeket 2004-től kezdődően szegregálták. A Kúria decemberben pedig elutasította a határozat felfüggesztését kérelmező alperesi beadványt, ami azt jelenti, hogy a bíróság határozatát végre kell hajtani. Emiatt akár már most behajthatnák a 100 millió forintot, csődbe juttatva ezzel a gyöngyöspatai önkormányzatot. Az ügy a Soros-hálózat pénzszerző akciójaként foglalható össze. Ráadásul a jogi eljárást nem a roma gyerekek szülei, hanem a Soros-hálózat képviselői kezdeményezték.
Vágólapra másolva!

A téma kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök az évindító sajtótájékoztatóján közölte, az ítélet sérti az emberek igazságérzetét.

„Ha gyöngyöspatai lennék, megkérdezném, hogyan lehetséges, hogy egyesek minden munka nélkül hatalmas összeget kapnak" – mondta.

Főként, hogy utóbb az is kiderült, hogy a pereskedés hátterében egy Soros-hálózathoz tartozó, stratégiai pereskedő szervezet, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (Chance For Children Foundation, rövidítve: CFCF) áll.

A miniszterelnök szavaira szokás szerint most is gondolkodás nélkül, hisztérikusan reagáltak az ellenzéki médiumok, jogvédők.

A gyöngyöspatai iskola

Horváth Aladár, volt SZDSZ-es politikus, a Roma Parlament Egyesület nevében elmondta, hogy feljelenti Orbán Viktort a fenti mondatai miatt.

A gond csak annyi, hogy a roma politikus éppen 2004 és 2006 között volt a Gyurcsány-kormány szociálpolitikai tanácsadója, amikor a szegregáció elkezdődött Gyöngyöspatán.

Akkor valahogy mégsem tiltakozott ennyire.

A baloldali kormányok idején kezdődött, most mégis a Fidesz-kormányon vernék el a port a szegregáció miatt

A gyöngyöspatai ügyet jól összefoglalja Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának videója, amelyből kiderül, hogy a baloldali kormányok idején összehozott szegregáció miatt kell most Gyöngyöspatának bűnhődnie.

Orbán Viktor: A magyar emberek nem rasszisták

A miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában elmondta, hogy a kiindulópont a magyar emberek igazságérzete.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

- mondta. A felzárkóztatást is mindenki támogatja, és az ingyen étkezést is.

A magyarok nem rasszisták - tette hozzá. Keresik a magyarok az együttműködés minden útját, de azt senki nem fogadja el, hogy pénzt adunk a semmiért

- mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy az utóbbi évek felzárkóztatási programja sikeres volt, és a mostani ítélet ezt veri szét.

- mondta a kormányfő.

Képzési lehetőségekben teljesítené a kártérítést Gyöngyöspata

A térség országgyűlési képviselője csütörtöki ajánlata szerint, mivel Gyöngyöspata nem tud ennyi pénzt előállítani, ezért felajánlotta, hogy ne készpénzben térítsék meg az érintett családoknak a kártérítést, hanem oktatási és képzési lehetőségben "fizesse" ki az önkormányzat.

Mindez úgy nézne ki, hogy az összeg keretein belül kínálnának az érintett gyerekeknek idegen nyelvi és informatikai, továbbá szakképesítést biztosító képzéseket. A "csomagban" beilleszkedést, illetve traumafeldolgozást segítő foglalkozások is szerepelnek.

Letiltották a Facebookon az Informátor videóját

Azt is megírtuk, hogy a Facebook cenzorai letiltották a Hír TV Informátor műsorának videóját, amely bemutatta, hogy hogyan is költenék el a gyöngyöspatai romák a Soros-jogvédők által összehozott 100 millió forintos kártérítést.

Íme a videó:

A Hír TV szavazást indított azért, hogy kiderüljön, kivel értenek egyet a magyar emberek az ügyben. Mutatjuk a kérdést és a telefonszámot, amire SMS-t lehet küldeni:

Forrás: Hír TV

A szavazás vasárnap este 19.30-ig tart.