Deutsch Tamás: Niedermüller Péter fehér keresztényekre vonatkozó kijelentése rasszista, uszító és menthetetlen

Niedermüller Péter, DK
Budapest, 2017. november 18. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Niedermüller Péter közelmúltbeli kijelentése rasszista, uszító és menthetetlen - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője Brüsszelben a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének közelmúltban tett vállalhatatlan kijelentésére reagálva.
Vágólapra másolva!

Az erzsébetvárosi gyurcsányista polgármester, Niedermüller Péter az ATV január 23-i műsorában azt mondta: "Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a »nemtudoménmik«), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek."

Niedermüller Péter Forrás: MTI/Komka Péter

Deutsch Tamás Niedermüller nyilatkozatát

az elmúlt időszak legsúlyosabb botrányának nevezte.

A képviselő leszögezte, hogy világosan és egyértelműen kell kommunikálni azzal kapcsolatban, hogy

"A Demokratikus Koalíció alelnökének megfogalmazása sértő, megbélyegző. A 21. század Magyarországában és Európájában elfogadhatatlan, hogy valakit bőrszíne, vallása vagy szexuális irányultsága alapján bélyegezzenek meg. Vállalhatatlan, durva kijelentés volt ez, amelyre nincs semmilyen mentség. Nem képzelhető el olyan logika, érvelés, gondolkozásmód, amelyben az európaiak többségét rémisztő képződménynek lehet minősíteni. Ez kimagyarázhatatlan, és nem hagyható szó nélkül" - közölte a politikus.

Deutsch Tamás hozzátette, hogy

Niedermüller Péter kijelentésének súlyossága ellenére a DK vezetői napok óta hallgatnak.

Elmondta, hogy Gyurcsányné Dobrev Klárától, az Európai Parlament alelnökétől is egyértelmű magyarázatot vár a Fidesz.

- hangoztatta a fideszes képviselő.

Hozzáfűzte, hogy az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén

a Fidesz meg fogja védeni a Niedermüller Péter által megtámadott embereket.

"Ez erkölcsi kötelességünk"- szögezte le Deutsch Tamás.