Tüntetést szerveznek Niedermüller Péter ellen

Niedermüller Péter, DK
Budapest, 2017. november 18. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselő beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere a napokban a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat becsmérelte, ezért a VII. kerületi Fidesz és Fidelitas tüntetést szervez csütörtökre.
Vágólapra másolva!

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester, a DK alelnöke kirekesztő, kereszténygyűlölő, rasszista mondatai felháborítóak! Nincs helye a közéletben! - ezzel a jelszóval hív tüntetésre a helyi Fidesz és Fidelitas csütörtökön 17 órára a Polgármesteri Hivatal (1073 Budapest Erzsébet körút 6.) elé. Azokat várják, akik nem értenek egyet a DK-s politikus mondataival. A megmozdulást Facebookon kezdték el szervezni, a linkre kattintva található az esemény. Az Origo értesülései szerint az eseményen felszólal Bayer Zsolt publicista, Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke, illetve Bajkai István, az esemény főszervezője, a körzet országgyűlési képviselője is.

A Demokratikus koalíció politikusa azzal kavart botrányt, hogy "rémisztő képződménynek" nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat.

"Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik... akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek" - mondta az ATV múlt hét pénteki adásában.

Niedermüller Péter, erzsébetvárosi polgármester széles körben kiverte a biztosítékot Forrás: MTI/Komka Péter

Később a DK és Niedermüller Péter is megpróbálta megmagyarázni, hogyan is kellene helyesen értelmezni szavait.

Mint ismert, Niedermüller korábban rendszeresen durva stílusban támadta a magyar kormánypártokat és követőiket ötéves uniós képviselősége alatt.