Visszavonták a budaörsi szemészeti sebészet működési engedélyét

Wittinghoff Tamás Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ polgármester politikus SZEMÉLY TÁRGY
Budapest, 2018. március 11. Az önkormányzati ügyekért felelős tárca miniszter-várományosaként bemutatott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az MSZP-Párbeszéd árnyékkormánya tagjainak bemutatóján a fővárosi Loffice Cloud rendezvényterében 2018. március 11-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Visszavonta a Pest Megyei Kormányhivatal a volt SZDSZ-es Wittinghoff Tamás polgármesterhez közel álló személy érdekeltségébe tartozó Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos szemészeti sebészetének működési engedélyét, mert a tavaly decemberben ott végzett szürkehályogműtétek után fertőzések miatt tizenkét betegen utólagos szemműtétet kellett végrehajtani az állami Szent János Kórházban - mondta a kormányhivatal vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Tarnai Richárd, a kormányhivatal vezetője az ügyet nagyon súlyosnak nevezte, mert

Emiatt felháborítónak tartja, hogy Wittinghoff Tamás polgármester (aki jelenleg a Budaörs Fejlődéséért Egyesületben politizál) politikai boszorkányüldözésnek nevezte a hatóság igazság kiderítésére irányuló szakmai eljárását, amelynek során kiderült, hogy

a magánklinikán súlyos mulasztások történtek.

Wittinghoff Tamás Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tarnai úgy fogalmazott:

A kormányhivatal elsősorban nem polgármesterekkel kíván együttműködni, hanem azokkal az emberekkel, akik egy-egy településen élnek, ezért ha valakit súlyos mulasztások miatt hátrány vagy kár ér, nem számít, milyen pártállású a polgármester, mert a kormányhivatal szakmai alapon dolgozik.

- jelentette ki.

Beszélt arról is: az egykori SZDSZ-es polgármester élharcosa volt a klinika privatizálásának, sajtóhírek szerint pedig a klinikát működtető cég vezetője egy hozzá közel álló ember.

Ahogy arról az Origo korábban már beszámolt, a PestiSrácok 2017-ben oknyomozó cikkben hozta nyilvánosságra, hogy

a cég egyik alapítója az a Spányik András, akiről Wittinghoff Tamás egy nyilatkozatában elismerte, nevelt fiaként tekint rá.

Tarnai véleménye alapján ez felveti a kérdést, hogy mennyi szerepet játszott a tragédiában a profitérdekeltség.

Főleg, mivel a hírek szerint

- tette hozzá.