Leukémiás kisfiút láttak vendégül az egri tűzoltók

leukémiás kisfiú tűzoltóság Eger
Vágólapra másolva!
Egy leukémiás kisfiút láttak vendégül az egri tűzoltók hétfőn délután. A kis Rikó bemutatthatta, hogyan oltana egy lakástüzet, látott egy próbariasztást, a nap végén pedig az általa választott tűzoltóautó vitte haza.
Vágólapra másolva!

A Keresztesi család azzal a kéréssel fordult a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, hogy beteg gyermekükkel szeretnének ellátogatni az egri tűzoltó laktanyába, hogy bepillantást nyerjenek a tűzoltók életébe - írja közösségi oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A család elmesélte, hogy Rikárdó leukémiával küzd, a kisfiúnak a tűzoltók a kedvencei, és mindig jó kedvre derül, ha tűzoltós mesét néz, vagy meglát egy tűzoltó autót az utcán. Egri kollégáink szívesen tettek eleget a kérésnek: hétfő délután fogadták a kis Rikót és családját a tűzoltóságon - írják a bejegyzésben.

Tűzoltóautó vitte haza

Rikó többek között kipróbálhatta a locsolós játékot is, bemutatva hogyan oltana el alakástüzet, a látogatás legizgalmasabb része azonban a próbariasztás volt.

A váratlanul megszólaló zene hallatán a szolgálatban lévő tűzoltók pillanatok alatt lecsúsztak a csúszdán, majd felvették védőfelszereléseiket és indultak is, mintha igazi káresethez vonulnának - írják a közösség oldalon.

A bemutató végén

a kis Rikó kiválaszthatott egy gépjárművet, amellyel őt és édesanyját hazavitték a tűzoltók.

Menet közben Rikó szeme csillogott az örömtől, büszkén feszített a nagy piros autóban.