Rács mögé kerülhetnek a veszprémi dílerek

Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a 22 éves férfival és 24 éves társával szemben, akik Veszprém egyik belvárosi társasházában árulták a drogot.
Vágólapra másolva!

A fiatalabb férfi már 2018-ban dílerkedett, és ő maga is aktív drogfogyasztó volt, majd

2019 tavaszától a veszprémi albérletében árulta a kábítószert,

és többek között az akkori lakótársának is adott el belőle. Miután az albérlőtárs látta, hogy a férfinak kiterjedt vevőköre van, kiköltözött a lakásból, helyére pedig egy 24 éves férfi költözött.

A két férfi ezek után közösen szerezte be és árulta a drogokat.

A speedet és a marihuánát részben Hollandiából szerezték, részben belföldön vásárolták meg, majd főleg Veszprémben, az albérletükben adták el.

Volt olyan vevőjük, akinek hajvágásért cserébe adták, de előfordult olyan is, hogy a 22 éves férfi egyik ismerőse Zircen ingyen kapott belőle. Az ügynek ez a férfi és egy másik elkövető is a vádlottja,mert a megszerzett drogot utóbb ők is továbbadták, ezért kábítószer-kereskedelem miatt nekiki is felelniük kell.

Október végén rendőrök jelentek meg a veszprémi lakásban, ahonnan eladásra szánt drogokat foglaltak le.

Az ügyészség a vádiratában a két kábítószerrel kereskedő férfi számára

fegyházbüntetés, és közügyektől eltiltás kiszabását, vagyonelkobzást, a 24 éves férfi számára pénzbüntetés kiszabását is javasolta. Abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, a 22 éves férfi 9 év, míg társa 8 év fegyházra számíthat.

A két további vádlott számára az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és pártfogó felügyeletük elrendelését javasolta - írja az Ügyészség oldala.