Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Újabb baloldali kerületben tűzték ki az LMBTQ-zászlót

Újbuda, Pride
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, Újbudát is elérte az LMBTQ-propaganda, ugyanis a Fővárosi Önkormányzat, Józsefváros, Terézváros és a Ferencvárosi Önkormányzat után a szintén baloldal vezette XI. kerület hivatala is kitűzte a közösség zászlóját. Esetükben azonban van még egy érdekesség: az EU-s zászlót váltották le szivárványosra. Ez azért különös, mert a kerület polgármestere, a korábban Hitlert dicsérő László Imre a Demokratikus Koalíció politikusa, azé a Demokratikus Koalícióé, amely az Európai Egyesült Államok legnagyobb pártolója. Most mégis úgy tűnik, az EU-s identitás a szexuális sokszínűség mögé szorult.
Vágólapra másolva!

Csak idő kérdése volt, hogy mikor kezdik el sorjában kitűzni az LMBTQ-közösség szivárványos zászlóját a baloldali vezetésű önkormányzatok a Pride hónap alkalmából. A sort a főpolgármester, Karácsony Gergely indította, aki a Városháza homlokzatára tűzte ki az LMBTQ-közösség jelképét, így az a nemzeti és a budapesti lobogóval egy sorba került. Karácsony továbbá sajnálatát fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad az idei melegfelvonulás.

A főpolgármestert követte többek között a szintén baloldali ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina is, ám az Aryan Greens nevű, Fradi szurkolói csoport a szivárványos zászlót letépte és sajátjukat tűzték ki helyette. A zászlóháború itt nem ért véget, ugyanis a kerület momentumos képviselője, Takács Krisztián a Fradi-zászlót szaggatta le.

Ebbe a sorba állt most be Újbuda DK-s polgármestere, László Imre.

A mai napon ugyanis a XI. kerület, a magyar és székely zászlók mellé kitűzte a szivárványosat is.

Erről a kerület Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője osztott meg egy videót. A XI. kerületi szivárványos zászló kitűzésének azonban több érdekessége is van.

A székely és magyar zászló mellett lobog mától az LMBTQ zászlója is. Forrás: Facebook

Egyrészt, hogy a kerület polgármestere az a gyurcsányista László Imre, aki korábban Adolf Hitlert dicsőítette egy testületi ülésen. Mint az köztudott, a náci diktátor a homoszexuálisokat is üldözte, ennek fényében a polgármester gesztusa igencsak képmutatónak tűnik. Másrészt, László Imre annak a Demokratikus Koalíciónak a politikusa, amely a legelhivatottabban áll ki az Európai Egyesült Államok gondolata mellett.

A szivárványos zászló azonban úgy tűnik, fontosabb volt a gyucsányista politikusnak, mint pártja elhivatottsága, mivel

az EU-zászlót cseréltette le a LMBTQ-közösség logobójára a városházán.

A DK-s politikus több szinten is szeretne megfelelni a meleglobbinak. A tisztaujbuda.blogstar.hu információi szerint a kerületi fenntartású B32 Galéria és Kultúrtér ad helyet a járvány miatt elmaradó Budapest Pride egyes programjainak. Szerencse, hogy a helyszínnel szemben lévő általános iskolába még nem járnak a gyerekek – jegyzi meg a blog szerzője.

Az egyelőre kérdéses, hogy meddig marad a szivárványos zászló az önkormányzat előtt, hiszen a kerület egyik önkormányzati képviselője Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa, aki tegnap társaival a Fővárosi Önkormányzat homlokzatáról leszedte az LMBTQ-zászlót.

A Budapest Pride egy provokáció

Minden évben nagy port kavar a közelgő Budapest Pride, ugyanis számos alkalommal fordult elő, hogy nemzeti, vallási jelképet gyaláztak meg a felvonulók. Ezt történt 2014-ben is, amikor az egyik résztvevő papnak öltözött és egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel vonult fel, aminek egy pénisz volt a közepére rajzolva.

A provokáció azonban idén sem marad el: a felvonulás szimbóluma a Szent Korona lett szivárvánnyal körbefuttatva, továbbá Veszprémben egy LMBTQ-bulit hirdettek meg Nagyboldogasszony ünnepére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről