Évekig ült ártatlanul börtönben a kovácsvágási gyilkosság miatt elítélt férfi

Vágólapra másolva!
A kovácsvágási Cs. Tibort 2014-ben ítélte el a bíróság egy gyilkosság miatt. Összesen 3 évet volt börtönben, egyet pedig házi őrizetben. Később kiderült, hogy mégsem az ő DNS-mintáját találták meg a helyszínen. A férfi most Németországban dolgozik, ott próbálja elfelejteni a történteket, de elmondása szerint még ma is álmodik a börtönben töltött időszakról – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Egy 81 éves asszonyt gyilkoltak meg és raboltak ki brutálisan Kovácsvágáson 2011-ben.

A gyilkosságért végül Cs. Tibort ítélték el, mivel a helyszínen megtalálták a DNS-t. 18 év börtönt kapott.

A férfi 3 évet ült a sátoraljaújhelyi fegyházban, majd miután a megismételt eljárásban felmentették házi őrizetbe került. Végül kiderült, hogy a DNS-minta, amit a meggyilkolt asszony körme alatt találtak, nem a férfié.

– mondta a Blikknek a férfi, majd elmondta, hogy a meggyilkolt Margit néni pár házzal feljebb lakott tőlük. A történtek után az összes szomszédot kihallgatták.

Megdöbbentem, amikor másfél évvel később tanúból vádlott lettem. Az igazi sokk akkor ért, mikor az elsőfokú bíróság a DNS-mintámra hivatkozva 18 év fegyházra ítélt.

– magyarázta Cs. Tibor.

Miután fellebbeztek az ítélet ellen, a Debreceni Törvényszék annyi hibát talált az ítéletben, hogy új eljárásra kötelezték a Miskolci Törvényszéket, a férfi pedig házi őrizetbe került.

A férfi apja biztos volt benne, hogy nem ő a tettes, elmondása szerint egy jó lelkű férfi, aki nem tudna ártani senkinek.

– mondta a férfi apja.

Cs. Tibornak 13 millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság, de ebből 3,6 millió forint illetéket a bíróságnak kell befizetni, vagyis az összeg nem fedezi a költségeiket.

Meglátogatta az igazi gyilkos

A meggyilkolt asszony körme alatt talált DNS egy másik férfié, R. Béláé, aki az ügy új vádlottja. Amikor Cs. Tibor házi őrizetbe került, a férfi meglátogatta.

– tette hozzá Cs. Tibor.