Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem adja fel a reményt az eltűnt maglódi vállalkozó testvére

Pintér Gyula
Vágólapra másolva!
Pintér Gyula több mint egy éve tűnt el, amikor a gyömrői műhelyéből elindult valahova autóval, a kutyája is vele volt. Azóta nem adott magáról életjelet. Az autót valaki visszavitte a maglódi otthonához, Répa nevű vizsláját pedig Szlovákiában találták meg. Testvére, Ildikó mostanra belebetegedett fivére eltűnésébe, de nem adja fel a reményt – írja a Blikk. Legutóbb a férfi házának teraszán ült és két órán át beszélt hozzá.
Vágólapra másolva!

A férfi testvére, Ildikó az eltűnés óta naponta gondol arra, hogy él-e még Gyula, és ha igen, akkor hol van, miért nem jelentkezik.

Pár hete a rendőrséggel közösen 5 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki tud segíteni.

Forrás: Facebook

"Az ügyben a rendőrség bűnpártolással gyanúsítja B. Lászlót, ő állítólag pontosan tudja, mi történt Gyulával. Le is tartóztatták, de egy szót sem mondott az ügyről, ezért a bíróság nyáron szabadlábra helyezte.

– mondta a Blikknek Ildikó.

Az asszonyt nagyon megviseli az öccse eltűnése. A sok stressz miatt cukorbeteg lett. A kutyáját azóta ő gondozza. A Hummer, amivel elhajtott, a többi autójával együtt a műhelyben áll.

– teszi hozzá.

Gyula luxusautókat javított, amelyek többségét Amerikából hozták be. A testvére szerint nem voltak zűrös ügyei és tartozása sem, minden ügyfele elégedett volt vele. Szerinte, ha az eltűnésekor egyből a nyomába indulnak, már megtalálták volna.

"Sajnos, tavaly május 10-én éjjel hiába rohantam a rendőrségre segítségért, a protokoll miatt csak egy hét múlva kezdték keresni.

Pedig, ha forró nyomon indulnak utána, ő most is köztünk lenne.

Az eltűnése első évfordulóján bementem a maglódi házába, megsimogattam a kanapéját, az asztalát, majd a teraszon ücsörögve két órán át beszéltem hozzá. Ez volt az egyetlen dolog, ami megnyugtatott" – magyarázta Ildikó.

Pintér Gyula Forrás: Police.hu

Ahogy azt korábban megírtuk, Pintér Gyula tavaly május 10-én a műhelyéből indult el valahova a Hummerével, és magával vitte a Répa névre hallgató vizsláját is. Azóta nem látta senki, és életjelet sem adott magáról.

Az autóját másnap valaki visszavitte az otthonához, a kutyáját pedig Szlovákiában találták meg.

Az eltűnése után nem sokkal a rendőrök őrizetbe vették az egyik helyi tanya tulajdonosát, akinek a kertjét rendőrkutyákkal vizsgálták át, valószínűleg a holttestet keresték.

Eleinte személyi szabadság megsértése miatt nyomoztak, ma már gyilkossági ügyként kezelik a nyomozók Pintér Gyula eltűnését.

Az őrizetbe vett férfit letartóztatták, aztán kiengedték. Most otthon van, a települést viszont nem hagyhatja el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről