Fidesz-KDNP: Karácsony nem válaszolt a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatos kérdésekre

Pesti úti idősotthon koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség fertőtlenítés katona katonaság idősek otthona
Vágólapra másolva!
Mindeddig nem válaszolt a Pesti úti idősotthonban történtekkel kapcsolatban a kormánypártok által feltett kérdésekre Karácsony Gergely főpolgármester - ismertette Hollik István szombaton.
Vágólapra másolva!

A Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, pénteken arról érdeklődtek a magyar emberek nevében,

  • Igaz-e, hogy a járvány kitörésekor és utána hetekig nem volt főállású orvos az otthonban?
  • Igaz-e az, hogy hagyták távozni a korábbi orvost, aki visszavonta ugyan a járvány miatt felmondását, de munkájára az intézmény nem tartott igényt?
  • Írattak-e alá titoktartási nyilatkozatot a korábbi orvossal, és ha igen, ezt miért tették, "mit kell titkolni"?
  • Igaz-e, hogy a mai napig nincs a Pesti úti idősotthonban orvos?

Mint ismert, a fővárosi önkormányzat által fenntartott intézményben kétszáznál is többen fertőződtek meg koronavírussal, ami a hazai betegek egyhetedét jelenti. Hollik István szerint ennek ismeretében kimondható, hogy

a Pesti úti idősotthon az ország első gócpontja.

Életkép a Pesti úti idősotthonról Forrás: Koncz Márton - Origo

"Meg kell vizsgálni a fenntartó felelősségét is" - fogalmazott a fideszes politikus, aki kérdésre válaszolva közölte, a politikai felelősség megállapítására az önkormányzati választáson ötévente nyílik módjuk a választópolgároknak.

Egy másik kérdésre elmondta, amikor a kormányzat részvállalást kért a településektől a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, az ellenzéki vezetésű önkormányzatok arról beszéltek, hogy ellehetetlenítik a működésüket."Ehhez képest rendeleti úton béreket emelni, azt gondolom, eléggé felháborító" - utalt arra, hogy Karácsony Gergelyék megemelték a fővárosi cégek vezetőinek fizetését a napokban.

Kifejezetten visszásnak nevezte azt is, hogy rendeleti úton Rusznák Imre személyében olyan embert tesznek egy fővárosi cég igazgatósági tagjává, "aki a 2010 előtti Demszky-korszak legsötétebb parkolási ügyeiben volt benne".