Már korábban bevonták annak a taxisnak a jogosítványát, aki halálos baleset okozott a ferihegyi gyorsfogalmi úton. A balesetben meghalt Halgas Tibor, aki korábban a Ferencváros, a Pápa, a Diósgyőr, a Soroksár, a BKV Előre, a Cegléd, a Kazincbarcika és az RKSK csapatában is játszott - számolt be a Blikk.hu.

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, két autó ütközött össze kedd este 20 óra 45 perckor Budapest XIX. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. Az ütközés következtében

az egyik kocsi felborult, és a sofőrje olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy a helyszínen meghalt.

Később kiderült, hogy a baleset halálos áldozata egy korábbi magyar futballista, a 38 éves Halgas Tibor volt, aki korábban a Ferencváros, a Pápa, a Diósgyőr, a Soroksár, a BKV Előre, a Cegléd, a Kazincbarcika és az RKSK csapatában is játszott.

Az összeroncsolódott taxi.Forrás: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

Most újabb döbbenetes részletekre derült fény a tragikus baleset kapcsán. A Blikk megtudta, hogy

a taxi sofőrje valójában nem is vezethetett volna autót.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indított nyomozást, a balesetben részes taxisofőrt őrizetbe vették.

A másik autó átszakította a szalagkorlátot, és felborult. A szintén összeroncsolódott kocsi sofőrje, az ismert focista a helyszínen meghaltForrás: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

A taxisofőrnél az ittas vezetés gyanúja nem merült fel, annak tisztázása érdekében, hogy a férfi fogyasztott-e kábítószert, mintavételre került sor. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a taxisofőr járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett - közölte a Blikk-kel Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.