Bemutatkoztak a PlayStation új vezetői

sony playstation dualshock kontroller controller gamepad gamer videojáték gaming
Fotó: Florian Gagnepain / Unsplash
Vágólapra másolva!
Megvannak Jim Ryan utódai, dupla igazgatós felállás lesz a cégnél.
Vágólapra másolva!

Új korszak kezdődik június elsejétől a köznyelvben PlayStation-üzletágként emlegetett Sony Interactive Entertainmentnél, fény derült az új vezetőségre. A vállalat első embere 2019 óta Jim Ryan volt, ám három évtizednyi a cégnél eltöltött időt követően március végén letette a lantot, azóta átmenetileg Hiroki Totoki, a Sony Group Corporation elnöke és ügyvezetője helyettesítette.

A PlayStation-üzletág történetében eddig nem látott lépést téve a Sony úgy döntött, hogy Jim Ryan utódja nem egyetlen személy lesz, hanem két társügyvezető fogja vezetni a videójátékos üzletágat, ők pedig végső soron Totokinak tartoznak majd beszámolóval.

Az egyik igazgató neve ismerősen csenghet a gamerek számára, a Guerilla Games fejlesztőcéget, ezt követően pedig a PlayStation Studiost vezetett Hermen Hulst az új Studio Business Group vezetője lesz. A jövőben ő felel majd a PlayStationre érkező saját tartalmakért, továbbá a PlayStation szellemi tulajdonainak más médiumokra való eljuttatásáért, azaz például a tévésorozatos vagy mozifilmes adaptációkért, a számítógépes portokért.

A PlayStation másik legfelsőbb vezetője Hideaki Nishino. A Platform Business Group első embereként a PlayStation technológiái, hardveres és szoftveres termékei, szolgáltatásai, platformélménye tartozik hozzá, plusz a külsős kiadókkal és fejlesztőkkel való foglalkozás is teendőit gazdagítja.

Az új vezetők várhatóan nem fognak egyik napról a másikra látványos változásokat hozni, ám a dupla vezetős felállás óriási átszervezésnek minősül a PlayStation élén, aminek hosszabb távon érdemi hatásai lehetnek. A döntéshozók éltek a Jim Ryan távozása által adódott lehetőséggel, a sokrétű feladatait inkább szétosztották két eltérő hátterű ember között, mindkettejük a testhez állóbb feladatokat kapta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!