A Fidesz-KDNP vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen

2020.02.11. 13:13

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen a Fidesz-KDNP, mert a kormánypártok szerint tisztázni kell, hogy "ki-be röpködnek milliárdok és százmilliók" a DK elnöke körül - jelentette be Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István hozzátette, az elmúlt napokban hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza zavaros vagyonnyilatkozatát, ez nem történt meg, pedig 

valami nagyon nem stimmel a DK elnökének pénzügyei körül. 

Azt is mondta a politikus, hogy 

Gyurcsány Ferenc, aki szereti a nép egyszerű gyermekeként beállítani magát, az elmúlt négy évben több mint 2 milliárd forintot vett ki Altus nevű cégéből. 

Összesen 641 millió forintért vásárolt értékpapírt, csak a foglaló volt 225 millió forint egy titokzatos ingatlanért, továbbá 300 millió forintos osztalékadót emleget, meg hogy 200 millió forintot Gyurcsányné vagyonnyilatkozatában kell keresni - sorolta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökeForrás: MTI/Kovács Tamás

A DK elnöke azt is állítja - folytatta -, hogy 

100 millióért "csinosította ki" az Apró-villát, "egy 100 milliós ház is felbukkan Kötcsén", továbbá közlése szerint 70 millió forintot költött a gyermekei iskoláztatására, 80 milliót pedig a gyermekei lakására. 

Ezek a pénzügyek sok mindent bizonyítanak, de azt biztosan nem, hogy Gyurcsány Ferenc a nép egyszerű és átlagos gyermeke lenne - fogalmazott Hollik István, hozzáfűzve: Gyurcsány Ferenc ezekhez a milliárdokhoz rablóprivatizációnak köszönhetően jutott hozzá, a régi pártállami kapcsolatait kihasználva.

A kommunikációs igazgató azt mondta: 

akárhogy osztunk-szorzunk, azt látni, hogy Gyurcsány több százmillió forinttal nem tud elszámolni, a cégéből kivett ugyanis 2 milliárd forintot, de messze nem költött el ennyit, a különbözet viszont nem jelenik meg a vagyonnyilatkozatában, ezért tartják indokoltnak az eljárást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK