A klímahisztériázók a munkásosztály helyett most a bolygó kizsákmányolására hivatkozva akarják átvenni a felelősséget az egész világért, miközben politikai termékük kommunikálásán kívül semmit sem cselekednek - mondta Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ vezetője szerint ezzel szemben a teremtésvédelem és a lokalitás tiszteletének talajáról kiindulva a konzervatív magyar kormány keresztyén és hazafias kötelességként értelmezi az ügyet, és az otthon iránt érzett közös szeretetre alapozva valódi akciótervet hirdet és cselekszik. 

Orbán Viktor most is részletesen világította meg a nyílt társadalom erőinek világméretű ármánykodását, amely nemcsak a gazdaságban, az uniós politikákban vagy az emberi jogi fundamentalizmusban, hanem az úgynevezett klímakérdésekben is megnyilvánul - mondta Szánthó Miklós a Magyar Hírlapnak. Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a szembeszálláshoz, az ellenforradalomhoz pedig valóban a saját magyar út szükséges, például a környezetvédelem kapcsán is. A klímahisztériázók ugyanis a munkásosztály helyett most a bolygó kizsákmányolására hivatkozva akarják átvenni a felelősséget az egész világért – folytatta az igazgató –, miközben politikai termékük kommunikálásán kívül semmit sem cselekednek. Ezzel szemben a teremtésvédelem és a lokalitás tiszteletének talajáról kiindulva a konzervatív magyar kormány keresztyén és hazafias kötelességként értelmezi az ügyet, és az otthon iránt érzett közös szeretetre alapozva valódi akciótervet hirdet és cselekszik – húzta alá. 

Szánthó Miklós: A klímahisztériázók ugyanis a munkásosztály helyett most a bolygó kizsákmányolására hivatkozva akarják átvenni a felelősséget az egész világértFotó: Csudai Sándor - Origo

Beszélt arról is, hogy a szemünk előtt lejátszódó nemzeti konzervatív ébredés alapgondolata a nemzeti önbecsülés visszaszerzése, mégpedig az őszinteség, a bátorság és a büszkeség révén. Az évértékelő, de valójában az egész tízéves kormányzás hátterében vibráló kérdés az, hogy szembeszállhat-e egy jobboldali kormány azzal a globális liberalizmussal, amely jóformán az élet valamennyi területére kiterjesztette már hatalmát? – vetette fel  Szánthó Miklós, aki szerint a miniszterelnök szavai és a kormányzati teljesítmény egyértelműen azt bizonyítja, hogy igen.