Vitézy Dávid: Semmit nem old meg Karácsony kerékbilincses ötlete

tilosban parkolás, parkolóőr, büntetés, kerékbilincs
Vágólapra másolva!
Vitézy Dávid és Fürjes Balázs is ellenzi, hogy ismét alkalmazzák a kerékbilincset a budapesti utakon, ahogy azt a 2020-as fővárosi költségvetési javaslat lehetővé tenné.
Vágólapra másolva!

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebook-oldalán azt írta, a szabálytalanul várakozó autók közül a tömegközlekedést akadályozó járművek a legkárosabbak társadalmilag.

- fejtette ki.

Vitézy Dávid szerint a kerékbilincselés újbóli bevezetése helyett a kék lámpás, a forgalmat akadályozó autókat soron kívül elszállítani képes járművek számának növelése lenne indokolt.

Ismét jöhetnek a kerékbilincsek Forrás: MTI/Nándorfi Máté

Volt erről konzultáció?

Fürjes Balázs, aki Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felel, a Twitteren azt írta, hogy míg "Tarlós kivezette, Karácsony bevezeti" a kerékbilincset, mivel idén újra alkalmazhatják ezt az eszközt a fővárosban. Ez a legrosszabb helyeken elszállítás helyett órákra rögzíti a forgalmi akadályt, a szabálytalanul parkoló autót, ezért is szűnt meg 2018-ban -
tette hozzá.

Volt erről konzultáció?

- zárul az államtitkár bejegyzése.

A Karácsony Gergely főpolgármester által benyújtott 2020-as összevont budapesti költségvetést a február 26-i ülésén tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. A budapest.hu-n olvasható javaslat a közhatalmi bevételek között említi, hogy

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság által "ellátott kerékbilincselési tevékenység ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet".