Gyilkosságig fajult egy kocsmai vita Csepelen, az egyik férfi késsel és szamurájkarddal támadt egy ismerősére, végül egyetlen szúrással kivégezte. Ezután visszament a kocsmába, és tovább táncolt és szórakozott, majd észrevétlenül felszívódott. A férfit körözni kezdték a rendőrök, már másnap önként feladta magát, de előtte még követni és fenyegetni kezdett egy fiatal nőt a sötét utcán, aklnek végül párja sietett segítségére.

A román férfi az elsők között érkezett a kocsmába. Egy szemtanú elmondta, hogy már ránézésre is feldúlt hangulatban volt. Egy idő után hazaugrott, majd késsel és szamurájkarddal a kezében bukkant fel újra, majd egy ismerősére támadt.

Egy másik ismerőse közbeavatkozott, és békíteni próbálta őket, miközben megjegyezte, hogy kár volt fegyvereket hoznia magával. 

Csaba felháborodott, hogy miért szól bele, és rátámadt, mire a másik férfi kimenekült a kocsmából. 

Az ismerősei próbálták megakadályozni a tragédiát, kivették a kezéből a szamurájkardot, így már csak egy kés volt a kezében, amikor Ervint utolérte. Ekkor nem vesztegette az időt:

egyetlen szúrással átvágta a férfi artériáját a lágyékán, majd visszament, és mintha mi sem történt volna, önfeledten táncolni kezdett,

majd egy idő után eltűnt. Mindezt a kamera is rögzítette.

A dzsekijét azonban otthagyta, amiben az iratai is benne voltak

- mondta a Borsnak az egyik szemtanú.

 A rendőrök elfogatóparancsot adtak ki a 24 éves férfi ellen, ám az végül önszántából jelent meg náluk fél nappal később.

A leszúrt férfit kocsiba fektették a barátai, majd a kórházba készültek vele. Addigra azonban már két mentő is a helyszínen volt, így visszavitték a kocsmához. Ervint egyszer még újra tudták éleszteni, ám annyi vért veszített, hogy végül nem lehetett megmenteni az életét.

A felesége háromszor ájult el a haláltusája közben. Szegény Ervin mindig ügyelt a békességre, hihetetlen, hogy épp vele történt mindez. Az utolsó szavaival azt kérte, hogy a feleségét vigyék odébb, hogy ne lássa a rengeteg vért. Úgy tudjuk, hogy a feleség azóta a sokktól kómában van.

- mondta el egy szemtanú.

Ha pedig maga a gyilkosság nem lett volna elég sokkoló, néhány órával az eset után egy fiatal lány össze is futott vele az utcán. Annának azonban ekkor még fogalma sem volt az egészről, annyit látott, hogy egy fenyegető, sötét alak közelít felé:

Zavartan bolyongott az utcán ez a férfi – idézte fel a Blikknek Anna az előző éjszaka borzalmas emlékeit.

A fiatal lány barátainál töltötte az estét, ám nem volt pénze taxira, ezért elhatározta, hogy az éjszakai busszal megy haza. Miközben gyalogolt a megálló felé, rendőr-és mentőautók riasztójának hangját hallotta, mire felrtűnt neki, hogy egy férfi tántorgó lépésekkel közelít felé, és egyenesen az arcába bámul. 

Ekkor még nem tudtam, hogy egy gyilkos vetett rám szemet, csak megijedtem, hogy meg fog támadni. A busz nem jött, a főút üres volt, egy lélek sem járt arra. A zavartnak tűnő férfi az út túloldaláról kezdett motyogni, majd ordítani felém. Párom aggódva kérte, hogy egy percig se maradjak ott, induljak, ő pedig siet elém - idézte fel a lány, aki bepánikolt a fenyegető alak látványától, mégis volt annyi lélekjelenléte, hogy azonnal tárcsázta párját a gyorshívón. 

A fiatal nő többször hátranézett, amíg telefonált, és rémülten vette észre, hogy az addig tántorgó férfi határozott léptekkel követni kezdte, és fenyegetően figyelte.

– Egy idő után eltűnt mögülem, ám ettől még nem nyugodtam meg, mert nem tudtam, mire számítsak, honnan fog felbukkanni. Szerencsére a párom néhány percen belül megérkezett – tette hozzá Anna, aki majdnem sokkot kapott, amikor meglátta, hogy azt a férfit, aki követte őt, gyilkosság miatt körözik a rendőrök.

Van segítség, ha fél éjszaka
Három éve létezik a Hazakísérő Telefon szolgáltatás, ami a 06-80-442-422-es zöld számon vagy a 06-30-899 3465-ös normál tarifás számon érhető el hétfő–szombat este tíztől hajnali 2-ig, vasárnap este tíztől hajnali 1-ig. Itt a diszpécser elkéri az adatokat, leköveti a hívót, és ha baj történne, azonnal értesíti a rendőrséget.