Megszűnt a Jobbik debreceni alapszervezete

Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter
Vágólapra másolva!
A Jobbik második legnagyobb alapszervezetéből, a debreceniből kilépett a politikai formáció helyi alapítója, Kőszeghy Ábél önkormányzati képviselő. Mivel őt követte öt társa, ezért a Jobbik debreceni tagsága tíz fő alá csökkent, a párt alapszabályzata értelmében pedig a mai nappal megszűnt az egykor radikális jobboldali, mára egyre inkább balra tolódó politikai közösség debreceni alapszervezete. Tegnapelőtt a helyi Jobbik elnöke, Bogdán Szabolcs is kilépett a pártból.
Vágólapra másolva!

Kőszeghy Ábel önkormányzati képviselő, a debreceni Jobbik alapító tagja, a párt Hajdú-Bihar megyei alelnöke az Origóhoz eljuttatott közleményében felhívta rá a figyelmet, hogy

közel 16 év után kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból.

Hozzáfűzte, a debreceni szervezetből vele együtt öt tagtársa is távozott, akik szintén hosszú évek óta voltak tagjai az utóbbi időben balra tolódó pártnak.

Kőszeghy megjegyezte, hogy

Hangsúlyozta, hogy eddig a Hajdú-Bihar megyeszékhelyi Jobbik alapszervezete volt Magyarország második legnagyobb Jobbik tagszervezete.

Kőszeghy Ábel saját és öt egykori bajtársa döntését azzal indokolta, hogy

az országos tisztújítás óta a Jobbikban kizárólag békétlenséget, leszámolásokat, a baloldalnak való megfelelési kényszert tapasztalnak, amihez már nem kívánnak asszisztálni.

Véleménye alapján „a Jobbik új vezetése privát beszélgetések képernyőfotói és titokban rögzített hangfelvételek segítésével zsarolja a megbízhatatlannak ítélt tagokat, akik nem értenek egyet a balra tolódással".

Kőszeghy szerint

a Jobbikban „diktatúrákat idéző besúgóhálózat épült ki".

Ha ez nem lenne elég, akkor még hozzáteszi, hogy „mindennek a tetejébe az új elnökség a tisztújítási kampányban elhangzottakkal szöges ellentétben kizárólag balliberális pártoknak tetsző kommunikációt folytat. A Jobbik vezetésében mára nyoma sem maradt a nemzeti, konzervatív, jobboldali értékrendnek".

A debreceni önkormányzati képviselő a párt haláltusájáért egyértelműen Jakab Péter Jobbik-elnököt teszi felelőssé, aki az „ősellenségnek" titulált Gyurcsány Ferenccel szövetkezik.

Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter. A kép illusztráció Forrás: MTI

Ahogy arról az Origo beszámolt, szerdán Bogdán Szabolcs, a Jobbik debreceni elnöke, volt Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke lépett ki öt társával együtt a baloldal felé megfelelési kényszerben szenvedő pártból.

Bogdán és bajtársai döntésüket azzal indokolták, hogy

nem tudnak azonosulni a Jobbik jelenlegi irányvonalával, amelyet szerintük „bolsevik típusú leszámolások és a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása" jellemez.