Oktatóvideókkal segíti az érettségizőket a Magyarságkutató Intézet

2020.04.06. 09:03

Oktatóvideókkal segíti a végzősöket a Magyarságkutató Intézet a koronavírus-járvány idején, az Érettségi plusz című előadássorozat célja az iskolában megszerzett ismeretek összefoglalása és kiegészítése - írta a Magyar Nemzet.

A járvány okozta kényszerű helyzetben egyre népszerűbbek az online képzési felületek, sok intézmény állt át digitális tartalmak készítésére - írta a lap. 

A Magyarságkutató Intézet is bekapcsolódott a digitális tanrendbe. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, hogy eredményeikkel, a magyar történelem és múlt kiigazításával, helyes értelmezésével előszeretettel célozzák meg a fiatalokat a modern kommunikációs csatornákon.

Üres tanterem a Zrínyi Ilona Gimnáziumban Nyíregyházán 2020. március 16-ánForrás: MTI/Balázs Attila

Az Érettségi plusz című sorozat történelemből, valamint magyar nyelv és irodalomból segíti a felkészülést. A videókat bárki megtekintheti a Magyarságkutató Intézet honlapján, Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján.

Az előadók középiskolai, egyetemi tanárok, az egyes tudományterületek kiváló képviselői, akiknek személye garancia a minőségre - mondta Horváth-Lugossy Gábor a Magyar Nemzetnek.