Elfogták a nagykőrösi baltás gyilkost - videó

Vágólapra másolva!
A Pest megyei nyomozók öt nap alatt elfogták azt a román férfit, aki a gyanú szerint két embert ölt meg egy nagykőrösi tanyán - írta honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrséget április 1-jén riasztották, miután leégett egy nagykőrösi ház, benne pedig két holttestet találtak.

A rendőrségnek a bejelentő szólt, aki az öccsét és apját kereste fel, de már csak a holttestüket találta meg a házban. Később kiderült, hogy mindkét férfit megölték.

A Pest megyei életvédelmi nyomozók öt nappal később hallgattak ki egy 18 éves román állampolgárt, aki beismerte a gyilkosságot.

A rendőrség tájékoztatása szerint az állástalan, alkalmi munkából élő, hét általánost végzett V. Csaba március 31-én délután későbbi áldozatai albérlete előtt letámasztotta kerékpárját. Bement az udvarra, cigarettát kért, felajánlotta, segít fát vágni. Aprítás közben

beszédbe elegyedett a mellette álló 17 éves fiúval, aki elmondta, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel.

Ezt hallva V. Csaba meglendítette a baltát, a fejsérülésétől a földre hanyatló áldozatától elszedte mobiltelefonját,

majd bement a házba, és a fiatalember 51 éves apját is fejbe vágta.

Átkutatta táskáját, pénzt azonban nem talált, a viseltes mobiltelefonnal hazabiciklizett.

A kettős ölést beismerő, a nagy valószínűséggel a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről hallgató V. Csaba ellen - őrizetbe vétele mellett - több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását.