Kiszökött egy férfi a Pesti úti idősotthonban élő fertőzöttek közül

Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, Budapest, Pesti út, koronavírus, vírus, járvány, hatósági karantén, felhívás, bejárat, kapu
Vágólapra másolva!
Öten meghaltak, legalább 65-en már megfertőződtek a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában álló Pesti úti idősotthonban, amely hatósági karanténba került. A Borsnak az egyik ott lakó férfi beszélt arról, hogy ennek ellenére könnyű kisétálni onnan. István tegnap is kiment a dohányboltba. A cikkből egyébként az is kiderül, egyáltalán nem érzi, hogy ezzel mások életét veszélyezteti. (Frissítés: Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy már több mint száz fertőzött van az otthonban.)
Vágólapra másolva!

- kezdte a 63 éves István a lapnak, aki úgy szökött meg a karanténból, hogy az ajtónál még egy biztonsági őr is áll, bár a Bors információi szerint egy másik kaput használt.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfinak van egy fia, ő gondoskodik róla. Akkor került a szociális otthonba, amikor a felesége meghalt 3 évvel ezelőtt.

Elárulta, hogy a személyzet nem tudott a szerdai szökéséről.

Az cikkből kiderül, hogy a

férfi egyáltalán nem érzi tette súlyát, nem hiszi, hogy bárkit is megfertőzhet.

- tette hozzá.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szökés könnyen ment, a visszatéréskor viszont megállították az ajtóban. Egy órát várt, mire beengedték. Eközben mentőautó és egy halottaskocsi is érkezett az otthonba, majd el is mentek.

Arra kérdésre, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy valaki kisétált a karanténból, nem kapott választ a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól a lap.