Orbán Viktor: Határozatlan időre meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást

ORBÁN Viktor; PALKOVICS László
Budapest, 2020. április 9. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) virológusokkal egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. április 9-én. A kormányfő mellett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (bal szélen). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást - jelentette be a miniszterelnök. Orbán Viktor azt is elmondta, hogy hetente felülvizsgálják a helyzetet.
Vágólapra másolva!

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán. A kormányfő közölte:

Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére

- tájékoztatott a miniszterelnök.

Azt is elmondta, hogy a kijárási korlátozások meghosszabbítása előtt meghallgatták a polgármestereket, kikérték a rendőrök véleményét, beszéltek járványügyi szakemberekkel és a tudósok véleményét is összegyűjtötték.

- közölte Orbán Viktor.

A miniszterelnök nyilatkozatában arra kérte az embereket, hogy

"Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak" - mondta a kormányfő, azt kérve, hogy húsvét idején is vigyázzunk egymásra.