Leckéztetésből megalázta fogyatékos lakótársát egy kamasz

2020.04.16. 11:28

A fiatal fiú többször megverte és kirabolta, megalázta nevelőotthonbeli társait. Korábban már a bíróság próbára bocsátotta, most akár 3 évre a fiatalkorúak börtönébe kerülhet.

Már korábban is próbára bocsátotta a bíróság azt a 16 éves fiatalt, aki 2018 és 2019 között összesen 11 ember ellen követett el valamilyen bűncselekményt. Volt, amikor alvó társa mellől lopott el 36 ezer forint értékben étkezési utalványt, egy másik társának a márkás ruháit lopta el 52 300 forint értékben. Egyszer durván bántotta is az egyik társát, amit akkor sem hagyott abba, amikor az egy nevelő erre utasította.

illusztrációForrás: Shutterstock

De olyan is előfordult, hogy a többi gyerektől erőszakkal vette el a cigarettáját, zsebpénzét. A fiú

rendszeresen megalázta a nála gyengébb társait, egy enyhén fogyatékos fiú szájába is beleköpött, aztán nem engedte ki őt a szobából, mondván, hogy a "leckéztetését" még nem fejezte be.

Egy fiútól erőszakkal elvette az e-cigarettáját, amit aztán visszavásároltatott vele. Ha a fiú az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekményeket, az ügyészség 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás büntetést javasolna neki.