Fejbe dobta a biztonsági őrt, mert rendőrt hívott

2020.04.23. 09:14

Aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki bosszúból rátámadt egy biztonsági őrre egy kaposvári üzletben.

A támadó januárjában az egyik kaposvári üzletben vásárolt, amikor elhatározta, hogy az egyik termékkel fizetés nélkül sétál majd ki. Az áruház biztonsági őre tetten érte. A férfi erősködött, hogy a lopott árut kifizeti, de amikor az őr közölte, hogy ezzel már elkésett, rátámadt a biztonsági őrre. 

Forrás: Shutterstock

Felé ütött, de ez az ütés nem találta el az áldozatot. A férfi együttműködővé vált, de amikor a biztonsági helyiségben az őr felhívta a rendőrséget, újra ideges lett és

a közel fél kilogrammos műanyag palackkal fejbe dobta a férfit.

A férfi könnyű sérülése lett. "A sérülékeny testtáj és a bántalmazás módja miatt fennállt a súlyosabb sérülés bekövetkezésének reális esélyese is" - írja az Ügyészség a közelményében.

A szervezet a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben, aki a legutóbbi hasonló erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetését 2017 augusztusában töltötte ki, börtönbüntetést indítványozták.