Délutántól bárhol kipattanhatnak zivatarok

Budapest, 2019. július 28. Láncokba fejlődő zivatarfelhő, vagyis szupercella a budapesti Szabadság híd felett 2019. július 28-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Jövő héttől felmelegedés kezdődik, de marad a változékony, szeles, olykor záporos időjárás - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Vasárnap: Hajnalban - az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, és nappal már napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás várható.

Hétfő: Eleinte marad a sok napsütés, majd magasra törnek a gomolyfelhők, és késő délutántól elszórtan már záporok is várhatók.

19-20 fok köré erősödik

a nappali felmelegedés.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Kedd: Erősen felhős időre van kilátás többfelé esővel, záporral, néhol zivatarral. Az északnyugati

szél ismét feltámad.

A csúcsérték 14 és 20°C között valószínű.

Szerda: Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több napsütés ígérkezik. Már csak eleinte fordul elő kisebb zápor. Az északnyugati légmozgás erős marad. Reggel 5, délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök: Ragyogó napsütés várható, csapadék nem látszódik. 17 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Elsőfokú figyelmeztetés zivatarok miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmezetést adott ki több megyére is vasárnapra. Azt írják,

a déli, kora délutáni óráktól pattanhatnak ki újabb zivatarok,

erre legnagyobb esély az ország északkeleti harmadán van, de az Alpokalján sem zárhatók ki teljesen. A zivatarokat átmenetileg viharos (70-80 km/h) szél, kisebb (<1 cm) jégeső, illetve intenzív csapadék kísérheti.