Miközben az egy hete meggyilkolt Szilágyi István özvegye férje május 22-ei temetésére készül az önkéntes segítőkkel, az apagyilkossággal gyanúsított fiát az IMEI-ben megfigyelik. Az asszony szeretné, ha most is kiengednék, éppen úgy, mint két éve, amikor súlyos testi sértés miatt állt bíró elé apja megtámadása után. A család Indirektnek nyilatkozó szomszédja viszont úgy látja, ha kiszabadulna, az édesanyja is nagy bajba kerülhetne. 

A gond akkor kezdődött, amikor a család ebbe a házba költözött, ahol a gyilkosság történt. A házon húsz millió forint hitel volt, ami Pétert végletekig nyomasztotta. A legerősebb nyugtatókat szedte be, amire ráivott. Legutóbb nem volt se gyógyszer, se pia, ezért szakadt el nála a cérna"

- mondta az Indirektnek a család egyik szomszédja, aki arról is beszélt, hogy ha az apja meggyilkolásával gyanúsított férfit hazaengedik, szerinte

édesanyja sem lesz tőle biztonságban.

Erre utalt az Origónak adott interjújában a családnak segítő Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója, Baricz Dezső is,

aki hetekkel a támadás előtt az asszonyon is látta Péter agresszív viselkedésének a nyomait.

A szobrászművész nyugdíjas akkor azt mondta a férjének, el kellene mondani az önkéntes segítőnek, hogy Péter megverte őket. Szilágyi István viszont, akit sokan Lópici Gáspárként ismertek és szerettek meg, erről hallani sem akart. 

Egész nap helyszíneltek május 3-ánFotó: Polyák Attila - Origo

Brutális kegyetlenséggel, kalapáccsal

A 49 éves férfi egy héttel ezelőtt, május 3-án, vasárnap

támadt rá az apjára egy kalapáccsal, agyonverte.

Szilágyi István felesége értesítette a rendőröket, aki sokkos állapotban rohant át a szomszédos vegyesboltba, hogy segítséget kérjen. Pétert a tetthelyről, édesapja holtteste mellől vitték be a rendőrök, ahol előbb tagadta, hogy megölte volna az apját, aztán már önvédelemről beszélt. Mindennek ellenére édesanyja, az özvegy szeretné már látni a fiát.

Bármit is tett a fiam, én megbocsátottam neki, és hazavárom"

- mondta az asszony a lapnak, aki évekkel ezelőtt is kiállt Péter mellett, akárcsak a 7 napja meggyilkolt apja.

Szilágyi István holttestét hozzák ki a tetthelyről a temetkezési vállalat munkatársai május 3-ánFotó: Polyák Attila - Origo

A neves színész fiát 2018-ban súlyos testi sértés miatt két évre ítélték három évre felfüggesztve. Akkor is azért, mert rátámadt az apjára. Bár kezdetben Szilágyi István nem tagadta, hogy a fia kezet emelt rá, a bíró előtt már balesetről beszélt. Azt mondta, egy farakásra esett rá, ezért lettek foltok az arcán. Az igazságügyi orvosszakértő viszont megállapította, hogy ettől nem keletkezhettek volna ilyen sérülései. 

Még tart a nyomozás

Az özvegyasszony a TV2 Tényeknek beszélt arról a támadás után, hogy a fia saját magában tett kárt, még azelőtt, hogy az apját megütötte volna.

Az ágyba verte a homlokát, ami felszakadt, az apja pedig meg akarta akadályozni, hogy folytassa. Ekkor támadta meg egy kalapáccsal.

Az, hogy pontosan mi történt egy hete a Szilágyi család XVII. kerületi otthonában, még vizsgálják a nyomozók. Pétert már átvitték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, itt tölti a letartóztatására kiszabott három hetet. Eközben édesanyja a Baptista Szeretetszolgálat segítségével már készül híres édesapja temetésére, amit május 22-én tartanak a Rákoskeresztúri új köztemetőben.