Pest megyében is újraindulnak a közlekedési vizsgák

Kreszvizsga Tanulóvezető Nehezedik 2016 május 30.-tól a kreszvizsga
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezésekhez igazodva jövő héttől Pest megyében is szervezhetőek közlekedési vizsgák. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat.
Vágólapra másolva!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. május 6-án hozott döntése értelmében Budapest és Pest megye kivételével már a hét elején újraindulhattak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, és utánképzések.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta:

Hétfőtől csütörtökig a különböző kategóriákban összesen közel 2500 vizsgázó adott számot felkészültségéről.

Ezen belül a legtöbb jelentkezőt felvonultató „B" kategóriában mintegy 1300 fő tett le elméleti (1000) vagy gyakorlati (300) vizsgát.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára (korábbi felvétel). Forrás: MTI/Komka Péter

- ismertette az államtitkár.

A korlátozó intézkedések legutóbb bejelentett feloldásával összhangban a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. Pest megye területén is haladéktalanul megkezdte a közúti járművezetői és közúti közlekedési szakemberek vizsgáinak szervezését.

A társaság ezzel párhuzamosan megnyitotta ceglédi, pomázi, szigetszentmiklósi és váci ügyfélszolgálati irodáit.

Illusztráció Fotó: Polyak Attila - Origo

A Vizsgaközpont már a mai naptól fogadja az autósiskolákból beérkező vizsgajelentéseket.

A vizsgák a jelentkezők számának függvényében várhatóan a jövő hét első felében kezdődhetnek meg.

Az egyes helyszíneken továbbra is csak azok vizsgázhatnak, akik életvitelszerűen az adott területen (településen, megyében) élnek, vagyis

a budapesti lakosok ebből a célból még mindig nem utazhatnak vizsgázni az ország másik részébe.

A Vizsgaközpont változatlanul csak ott szervez vizsgákat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni.

A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés, azaz a maszk és kesztyű viselése.

A társaság a veszélyhelyzetre tekintettel, a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezeli az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosít új időpontot