Egy vadász véletlenül meggyilkolt egy újfehértói férfit. Mellé lőtt a vadnak, a golyó pedig a két kilométerre lévő férfit találta el, aki éppen a lányával beszélgetett háza udvarán – írja a Blikk.

A vadász csak akkor tudta meg, hogy mit tett, amikor a rendőrök megkeresték az otthonában. A helyieket megrázták a történtek.

Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték. Lövést nem hallottam, csak annyit láttam, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj. Hazafelé tartottam, amikor a mentők szirénáját hallottam, másnap pedig már láttam, hogy a rendőrök helyszíneltek – mondta a Blikknek egy asszony, aki ugyanabban az utcában lakik mint a lelőtt férfi. Az eset után a fia és az unokája félve merték meglátogatni.

Egy másik utcabeli azt szeretné, hogy ha betiltanák a vadászatot a környéken.

A lap információi szerint a lelőtt férfi éppen a lányával beszélgetett az otthona udvarán, amikor eltalálta a golyó. Egy olyan lövedék találhatta el, amivel nagyvadakat szoktak kilőni. A Blikk informátora szerint a lövedék egy lovat is képes másodpercek alatt kivéreztetni, így a férfinak esélye sem volt.

A lap az esettel kapcsolatban megkereste a rendőrséget, akik a következő választ adták:
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az Újfehértón történt haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.