Ilyen idő várható a pünkösdi hosszú hétvégén

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
Vasárnap szükség lesz az esernyőkre (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A már eddig is sokszor hallott, és az időjárás-jelentésekben a héten többször előkerülő magassági hidegörvény még a hosszú hétvégén is Kelet-Európa felett örvénylik majd, így ez alapján nem érdemes jelentős változásra számítani - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.
Vágólapra másolva!

Azt írják, hogy

sem a maximum, sem a minimum hőmérséklet nem változik érdemben pünkösd hétfőig, a délutáni órákban 20 fok közelébe emelkedik országszerte a hőmérséklet, az éjszakák pedig fagymentesek lesznek.

Mind a három napon a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből

elszórtan várható zápor, helyenként zivatar.

Erre nagyobb számban a délutáni, esti órákban lehet készülni.

A pünkösdi hosszú hétvégén is szükség lesz az esernyőkre (illusztráció). Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ralf Hirschberger

Az adott napokon körülbelül 40-50 százalék a csapadék valószínűsége. Ez azt jelenti, hogy országszerte

a hétvége három napja közül legalább az egyiken számítani kell rövidebb ideig tartó záporra, kis eséllyel akár zivatarra is.

Megjegyezték, hogy a nagyobb tavak vízhőmérséklete jelenleg 16-17 fok körül van, a hétvégéig ebben sem valószínű változás. Hozzátették, hogy a naptári nyár beköszöntével a hőmérséklet is emelkedésnek indul, így a maximumok június első napjaiban már a sokéves átlagot is elérik majd.