Zavargások az Egyesült Államokban: a radikális baloldal megrongálta a kommunizmus áldozatainak emlékművét

Vágólapra másolva!
Hétfő este megrongálták a kommunizmus áldozatainak emlékszobrát Washingtonban - jelentette a Kommunizmus Áldozatainak Emlékműve Alapítvány (Victims of Communism Memorial Foundation) közösségi oldalán. A szervezet álláspontja szerint az antifák és a szocialisták lehettek az elkövetők, hiszen korábban többször is célba vették az emlékművet. Az Egyesült Államokban mindent feldúl a radikális baloldal.
Vágólapra másolva!

Marion Smith, az alapítvány ügyvezető igazgatója Twitteren reagált a történtekre. "Nem szolgáltattok igazságot azzal, hogy az emberiség egyik legtöbb áldozatát követelő eszméjének emlékére állított szobrot megrongáljátok - az áldozatokat a hatalmon lévő kommunisták gyilkolták meg" - üzent Smith a vandáloknak.

A közzétett képeken jól látszik, hogy az elkövetők piros és sárga festékkel gyalázták meg a szobrot. A szűkszavú közleményből kiderült az is, hogy a tettesek kilétét egyelőre homály fedi. A szervezet szerint az antifák és a szocialisták lehettek az elkövetők, hiszen korábban többször is célba vették az emlékművet.

Mint ismert, napok óta tartanak a zavargásokba torkolló, radikális baloldali tömegmegmozdulások George Floyd halála miatt az Egyesült Államokban. Mindennapossá váltak az erőszakos cselekmények az ország területének jelentős részén. Ma érkezett a hír, miszerint fosztogatás közben végeztek egy kisvárosi nyugdíjazott rendőrkapitánnyal a tiltakozók a Missouri állambeli St. Louisban. Egy fiatal rendőrt Las Vegasban fejbe lőttek, miközben próbálta hazaküldeni a tüntetőket; ő jelenleg küzd az életéért. A radikális baloldali tüntetések kirobbanása óta legalább öt ember halt meg az erőszakos tüntetéshullám során.

Ahogy beszámoltunk róla, Donald Trump szerint is Soros György hálózata áll a rendbontás mögött. Az amerikai elnök megosztotta a Fox News tegnapi adását, amelyben a spekuláns szerepéről beszélgettek. Az amerikai elnök korábban az Antifát és a radikális baloldali csoportosulásokat nevezte meg a rendbontások első számú felelőseként. Az Antifa és a Black Lives Matter több szálon is köthető Soroshoz.