Szabálytalanul átalakított autókat, kábítószert fogyasztó, közlekedést veszélyeztető sofőröket szűrtek ki a forgalomból a békéscsabai rendőrök. Több feljelentést is tettek, és helyszíni bírságot is szabtak ki.

Fokozott közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök június 5-én este Békéscsabán. Ennek oka, hogy a városban, az utóbbi időben több sofőrt is tetten értek, amint egyszerre több szabályt is megszegnek, átalakított járművekkel közlekednek, gyorsan hajtanak, mások testi épségét is veszélyeztetik, illetve zavarják a lakók nyugalmát. Több lakótól is érkezett feléjük panasz emiatt, főként Békéscsaba Jamina városrészéből.

Az akcióban kábítószer-kereső kutyával részt vett a Gyula Határrendészeti Kirendeltség két rendőre, és egy igazságügyi orvosszakértő is. A rendőrök

hat fiatalt fogtak el drogfogyasztás miatt, közülük négyen így vezettek autót, ketten utasok voltak. Mindegyikük ellen büntetőeljárást indítottak.

A rendőrök az ellenőrzött autók közül ötöt soron kívüli műszaki vizsgálatra vezettek fel. Az átvizsgálás után négy kocsi forgalmi engedélyét bevonták, egyet pedig műszaki vizsgára rendeltek be. Azokat a sofőröket, akik nem megfelelő műszaki állapotú autóval közlekedtek, a rendőrök megbírságolták, illetve feljelentették.

A rendőrök a továbbiakban fokozottan figyelnek a biztonságos közlekedés szabályainak betartatására. A szabályszegők nemcsak saját, hanem mások épségét is veszélyeztetik. Emellett a műszaki hibás, vagy átalakított autókkal zavarják a lakók nyugalmát. A békéscsabai rendőrök a mindennapos közlekedési ellenőrzések mellett változó időpontokban, helyszíneken a továbbiakban is tartanak hasonló fokozott ellenőrzéseket.