Eltemették a Deák téri kettős gyilkosság 16 éves áldozatát. A búcsúztatón a másik meggyilkolt fiatal, K. Gergely családja is részt vett, ám ígéretével ellentétben az elkövető anyja távol maradt - írja a Bors.

Hétfőn helyezték végső nyugalomra a Deák téri kettős gyilkosság fiatalabb áldozatát. A 16 éves M. László temetésén a vele együtt meggyilkolt K. Gergely családja is részt vett. Az eseményen a rendőrség nagy erőkkel készült, de a szertartást nyugalomban megtartották.

A Deák téri kettős gyilkosság helyszíneFotó: Szabó Gábor - Origo

A 16 éves fiú a magyar válogatott lelkes drukkere volt. Miután 12 éves húgával együtt az apját és az anyját is elvesztette, a nagymamájuk nevelte őket. 

Laci volt a leszűkült család legfőbb támasza, ő volt az, aki mindenben támogatta és segítette, ha kellett, védelmezte a testvérét. 

Előzetes tervével ellentétben a temetőben nem jelent meg Cs.-né, a feltételezett gyilkos édesanyja. 

Persze, hogy gondoltam az áldozatokra, de annyi fenyegetést kapott a családom, hogy biztonságosabbnak láttam, ha távol maradok. A gyászolókkal együtt érzek  - mondta tegnap a Borsnak Szonja, aki bevallása szerint a gyilkosság óta sem találkozott a rácsok mögött ülő fiával. 

Egy levelet írtam már neki, remélem megkapta. Azért vannak kétségeim, mert még nem válaszolt, pedig nagyon szoros a kapcsolatunk. Tudom, hogy a börtönkoszt nem túl kívánatos, ezért szeretnék Kriszhez bejuttatni némi hazait, de ezt még nem engedték  - magyarázta az asszony, és a saját magának feltett kérdésre, miért áll ki Krisztián mellett, határozottan válaszolt. 

Ő a fiam, én pedig az anyja vagyok. Ezen semmi sem változtat 

- szögezte le az asszony.

K. Gergelyt (balra) és M. Lászlót együtt érte a halál. Lacit hétfőn helyezték végső nyugalomraFotó: Szabó Gábor - Origo

A Bors megtudta, hogy 

Krisztiánnak ugyan módjában állt volna legalább egy levélben bocsánatot kérni a halott fiúk családjától, de egyelőre nem élt ezzel a lehetőséggel.