Halász János: Nagyon jó eszköz a nemzeti konzultáció

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlamenti frakció szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a jövő évi költségvetésről, a Debrecen 2030 Programról, valamint a nemzeti konzultációról.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy a jövő hét péntekén véglegesítheti a Parlament az ország jövő évi költségvetését, majd el is fogadják. Hétfőn még a fő összegekről döntenek, mint megjegyezte a politikus, eddig rendben mentek az előkészítő munkák. Ez egy olyan költségvetés – emelte ki, ami a gazdaságvédelmet helyezte a középpontba, de mindezt úgy, hogy mellette továbbra is megmarad a családok támogatása, a kormány, a kormánypártok azt remélik, hogy ez a büdzsé nagyon reményteli és egyben nagyon fontos is lesz az ország szempontjából.

Minden gazdasági nehézség ellenére például a családtámogatási források emelkednek, sőt egy új forma is életbe lép, hiszen a CSED, a csecsemőgondozási díj 100 százalék lesz, azaz az édesanya teljes előző fizetését megkapja. Erre azért is szükség van, mert az elmúlt években elindult egy pozitív folyamat, amit mindenképpen támogatni kell. Már évek óta ezt hangoztatja a Fidesz-KDNP szövetség, a polgári kormány, hogy a jövőt a családok jelentik Magyarországon, 2010-ben az első intézkedéseik egyike az volt, hogy visszavezették a családtámogatási formákat, egyre több pénzzel támogatták a családokat, s azóta minden intézkedés középpontjában a magyar családok állnak.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.