Megint hazudott a baloldali propagandamédia, most éppen a HVG

Vágólapra másolva!
A Media Vivantis Zrt. közleménye:
Vágólapra másolva!

"A Media Vivantis Zrt. válasza a LifeTV-n látható "Mi kis családunk" című műsorral kapcsolatos, valótlanságokat állító sajtóhírek kapcsán.

Július 12-én hamis állításokat tartalmazó írás jelent meg a LifeTV-n látható, "Mi kis családunk" című doku reality műsor finanszírozásával és gyártásával kapcsolatban a hvg.hu portálon, majd az ott megjelent cikk nyomán további más médiumok felületén.

A LifeTV-t működtető Media Vivantis Zrt. ezúton kívánja helyreigazítani az eredeti cikkben és az utánközlésekben foglaltakat.

Határozottan cáfoljuk a hvg.hu portál azon értesülését, mely szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma "Mi kis családunk" címmel műsort gyárt a Media Vivantis Zrt. számára.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a Media Vivantis Zrt. anyagi és infrastrukturális erőforrásaival főtámogatója az EMMI kezdeményezésére megvalósuló "A mi kis családunk" című műsornak. A médiavállalat a gyártási költségek egy részének átvállalásával és sugárzás biztosításával járul hozzá a társadalmilag fontos üzeneteket hordozó műsor létrejöttéhez, mely tehát koprodukcióban, a két fél közös finanszírozásában készül. A műsor minden epizódja megtalálható a Családbarát Magyarország YouTube csatornáján is.

A Media Vivantis Zrt. teszi ezt mindezt azért, mert csatornaportfoliója szellemiségének egyik alapja, hogy a szórakoztatás mellett társadalmilag fontos, a család fontosságát hangsúlyozó, értékeken alapuló, edukatív produkciókat és kezdeményezéseket támogasson, melyeknél a siker nem feltétlenül a magas nézettségben mérhető.

Cáfoljuk továbbá a cikk szerzőjének azon állítását, hogy a Media Vivantis Zrt. az "A mi kis családunk" című műsort saját gyártású produkcióként állítja be.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a produkciót egyértelműen külső gyártásúként kommunikálta a médiavállalat. Első alkalommal például a LifeTV 2019-ben megrendezett, az akkori év új programstrukturáját bejelentő sajtóeseményén, ahol a társaság tulajdonosa, Mészárosné Kelemen Beatrix ismertette a műsort:

- Nagyon fontos, a külső gyártásban készülő, „A mi kis családunk" című családi reality, ami valódi családoknál, valódi problémákat feszeget, a hétköznapok tükrében és persze, kínál megoldásokat és lehetőségeket – hangzott el a sajtótájékoztatón tartott beszédben.

Végül cáfoljuk a cikkben leírt azon állítást is, miszerint a szerző kereste a Media Vivantis Zrt.-t a cikk megírása előtt.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a médiavállalat kommunikációs területért felelős egyik munkatársa sem kapott megkeresést az írás témájával kapcsolatban."