Szijjártó Péter: Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel

Szijjártó Péter Matteo Salvini
Vágólapra másolva!
Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel - reagált Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán Matteo Salvini mentelmi jogának megvonására.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a római felsőház megszavazta Matteo Salvini, a Liga vezetője mentelmi jogának megvonását. Mint ismert, a Salvini elleni jogi eljárás az illegális bevándorlókat szállító Open Arms spanyol hajó kikötésének megtiltása miatt indult.

"Salvini lerántotta a leplet a brüsszeli hazugságról"

A magyar kormány részéről Szijjártó Péter reagált az ügyben. "A liberális mainstream sajtó diadalittasan tudósít arról, hogy megvonták a mentelmi jogot attól a Matteo Salvinitól, aki nem akarta engedni, hogy az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és az európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába" - írta pénteki posztjában a miniszter.

Emlékeztetett arra, hogy Salvini úgy döntött, megvédi Olaszországot és megvédi Európát.

- tette hozzá.

Matteo Salvini ezzel egy óriási brüsszeli hazugságról rántotta le a leplet

- fogalmazott a politikus. "Mást sem lehetett hallani az elmúlt években, minthogy a tengeri határok védhetetlenek - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy Salvini bebizonyította: Európát meg lehet védeni a tenger felől is. Ehhez csak komolyan kell venni saját szabályainkat, és érvényt kell szerezni nekik. A határok átlépésének szabályai vannak, amelyeket mindenki köteles betartani" - zárta gondolatait Szijjártó Péter.