Nyolcból hat fejlesztő távozik az Index technikai és kereskedelmi hátterét biztosító Indamediától - írja a Magyar Nemzet a hvg információi alapján.

A baloldali portál értékelése szerint a felmondások tovább nehezítik az Index üzemeltetését, amely a távozó, több mint 80 újságíró pótlását sem tudta megoldani maradéktalanul. 

Mindeközben a jelek szerint a korábban „Nincs másik" szlogennel kampányoló indexesek egy új portál létrehozásán dolgoznak. Kárpáti Márton korábbi főszerkesztő-helyettes a közelmúltban Van Másik Kft. néven hozott létre új céget, valamint sajtóértesülések szerint több domainnevet is lefoglalhattak a volt indexesek. Egy magánszemély jegyeztette be a Nehallgassunk.hu-t, amelyre kattintva „A weboldal fejlesztés alatt" szöveg olvasható - írja a Magyar Nemzet.

Elképzelhető, hogy a most felmondott fejlesztők is az újságírókkal együtt az új, most készülő Indexben fognak dolgozni. Az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke, Bodolai László egy korábbi interjúban utalt arra, hogy ha a távozó régi indexesek egy új oldalt hoznak létre, akkor bebizonyosodik, hogy a drámának hazudott felmondási cirkusz egy előre megrendezett színjáték volt.