Lemondott az MSZP mohácsi szervezetének elnöki posztjáról Király András, és a pártból is kilépett - írja a Pécsi Újság. A tavaly ősszel a szocialisták kompenzációs listájáról mandátumot szerzett Király András független képviselőjelöltként indul az időközi választáson. A lapnak adott interjújában a többi közt arról is beszélt, miért határolódott el Csorbai Ferenctől, Mohács még hivatalban lévő szocialista polgármesterétől, és arról is, hogy nem egyedül távozott az MSZP-ből.

Király András arra kérdésre, hogy miért fordult szembe Csorbai Ferenc MSZP-s polgármeterrel, és mivel indokolja a döntését azt mondta, hogy ez egy hosszabb folyamat eredménye. Csorbai Ferenccel három hónapja egyáltalán nem tudott már beszélni, mintegy másfél hónapig sikertelenül próbálkozott azzal, hogy bejusson hozzá.

Király elmondta, hogy semmilyen kérdésben nem tudtak egyeztetni. Azt is véletlenül, a pécsi DK-soktól tudta meg, hogy volt egy ellenzéki egyeztetés Mohácson, amire őt, a helyi MSZP szervezet elnökeként meg sem hívták. Ott dőlt el, hogy Csorbai Ferenc nem az MSZP, hanem egy új egyesület színeiben indul a választásokon.

Arra a kérdésre, hogy azóta beszéltek-e azt mondta, csak egyszer a helyi iskola alapkőletételén összefutottak, de csak pár szót tudott váltani a polgármesterrel.Megkérdeztem tőle, Feri, mi újság a választásokkal? Akkor mondta, hogy az egyesülettel indul. Rákérdeztem arra is, hogy képviselhette ő az MSZP-t az erről döntő ellenzéki egyeztetésen, mivel nincs már semmilyen tisztsége a pártban, amire csak annyit mondott, hogy ő képviselte a pártot.

Arra a kérdésre, hogy miért nem tudta elfogadni, hogy Csorbai nem az MSZP, hanem egy egyesület jelöltjeként indul, azt válaszolta, hogy azért, mert abban az egyesületben egyetlen MSZP-s sincs rajta kívül. Nem értette az egészet, tájékoztatást kért az MSZP országos elnökségétől, de nem kapott érdemi magyarázatot.

Arra, hogy milyen volt az együttműködésük az önkormányzati munkában Csorbaival, Király azt mondta, hogy nem volt olyan.Semmilyen döntésbe nem vontak be, nem osztottak meg velem semmilyen információt, minden lépéséről utólag értesültem. Úgy gondolom, számos döntése a város érdekeivel ellentétes volt

- nyilatkozta Király András a Pécsi Újságnak, ahol megemlített néhány példát is. Megdöbbentette például az, ahogy a város vezetője kinevezte a saját alpolgármesterét.

A Csorbai Ferenc által kötött ügyvédi megbízásokkal sem értett egyet,

az pedig szintén megdöbbentette, hogy eltávolította a kiváló munkát végző jegyzőt, dr. Kovács Mirellát. Mint mondta, végül elég lett neki, lemondott az elnöki posztról és kilépett a pártból is.

Király elmondta azt is, hogy vele együtt többen távoztak a pártból. Köztük Orosz Ágnes is, aki szintén függetlenként indul a képviselő-választáson. Hozzátette, hogy ő maga szintén független jelöltként indul a választásokon.

Nézze, én egyenes embernek tartom magom, nem szeretem a mellébeszélést, éppen ezért vállaltam ezt az interjút is. Nagyon szeretem a városomat, Mohácsot, ismerem az egyszerű emberek gondjait, hiszen magam is az vagyok. Úgy gondolom, megválasztásom esetén sokat tudok tenni értük és a településünkért. Eddig szinte semmit nem tudtam megvalósítani az elképzeléseimből, mert a mostani városvezetés nem adott rá módot, egyedül a busójáráskor a parkolási gondokat megoldó elképzelésemet sikerült keresztül vinni, ami sikeres volt - mondta Király András.