A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet a közösségi oldalán jelentette be, hogy feljelentést tettek egy férfi ellen, aki a kórházban nem volt hajlandó maszkot hordani, fellökte, majd meg is ütötte az őt erre felszólító biztonsági őrt. A férfi a beteg gyerekét látogatta meg. Az utóbbi időszakban egyre többen tiltakoznak a járványügyi védekezési intézkedések ellen, ami komoly aggodalomra ad okot.

Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk  – hívták fel rá a figyelmet a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet munkatársai a Facebook-oldalukon.  

Csütörtökön rendőrségi feljelentést is kellett tenniük egy agresszív férfi miatt.  Egy bent fekvő gyerek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig  – írták.

A biztonsági őr itt utolérte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel - az ingyenesen biztosított - maszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő őrt  – közölték.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet hozzátette: Az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika érte őket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeikért.

Ennek kapcsán kiemelték: Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek.