Első fokon fegyházbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság hat embert, akik pénzért 52 migránst csempésztek át Magyarországon át Ausztriába 2015 júniusáig.

Egy mostanáig ismeretlen ember bűnszervezetet hozott létre, hogy

Szerbiából Magyarországra érkezett migránsokat pénzért Ausztriába csempésszenek át.

A bűnszervezet vezetője az illegális határátlépést szervezőtől információkat kapott a migránsok Magyarországra érkezésének módjáról, időpontjáról és helyéről, és volt egy segítője is, aki az egyes szállításokat intézte, fejenként 100 euróért.

Később még négy sofőrt is beszerveztek, akik a szállításokért alkalmanként 150 000 - 250 000 forintot kaptak.

illusztrációForrás: police.hu

Az illegális bevándorlókat budapesti autókölcsönző társaságoktól bérelt, zárt rakterű furgonnal vitték, a sofőrök a szervezőktől mobiltelefont, valamint az üzemanyaggal és az autópálya-matricákkal kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére pénzt kaptak. A migránsokat Ásotthalom környékén elhagyatott, fás-bokros területen vették fel, és az autópályák elkerülésével, alsóbbrendű utakon vitték Ausztriába.

A Komáromi Járási Ügyészség üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a hat ember ellen.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 6 év, a másodrendűt 6 év 8 hónap, a harmadrendűt 3 év 10 hónap, a negyedrendűt 3 év 2 hónap, az ötödrendűt 3 év 10 hónap, a hatodrendűt 4 év fegyházbüntetésre ítélte, és megállapította, hogy nem bocsáthatók feltételes szabadságra - olvasható a közleményben.