Baltával akarta visszaszerezni ismerőse szerelmét egy tiszaalpári férfi

balta, baltanyél
Vágólapra másolva!
Egy Tiszaalpáron élő román férfi részegen úgy döntött, hogy segít az ismerősén, és visszaszerzi neki a korábbi élettársát. Egy baltával rátámadt a nő új szerelmére, aki életveszélyesen megsérült.
Vágólapra másolva!

A román állampolgárságú, de magyar anyanyelvű férfi 3 éve élt Tiszaalpáron, amikor 2019 októberében az egyik helyi kocsmában végzett alkalmi munkát. Össze kellett hasogatnia a tűzifát.

Munka közben folyamatosan ivott, majd beszélgetni kezdett az ismerősével, aki elpanaszolta neki, hogy elhagyta az élettársa, és összeköltözött egy másik férfival.

Aznap este 9 óra körül a férfi elhatározta, hogy segít az ismerősének visszaszerezni a szerelmét. Egy baltával elment a házukhoz. Járt már ott korábban, amikor alkalmi munka után érdeklődött. Otthon volt a nő és az új párja is, de a ház tulajdonosa és az ő élettársa is. Nem volt a házban világítás, a beszűrődő fény mellett vacsoráztak.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A férfi berontott, és azt kiabálta:

"Megdöglötök, kinyírlak benneteket!"

A balta tompa végével megütötte a nő új élettársát, aki erre hozzá vágta az asztalt. Verekedés közben a támadó kezéből kiesett a balta. Amikor elmenekült, a sapkájával és az órájával együtt a házban hagyta a baltát is.

A megtámadott férfi életveszélyesen megsérült, eltört a koponyacsontja és agyzúzódás is kialakult nála.

A mentők kórházba vitték, a rendőrök pedig másnap elfogták a támadót. Az ügyészség emberölési kísérlettel vádolja a letartóztatott férfit. Azt javasolják, hogy kerüljön börtönbe, és tiltsák el a közügyek intézésétől.