Példa nélküli mindaz, amit az 1956-os forradalmárok és szabadságharcosok, a pesti srácok tettek, akik szembeszálltak a világ egyik legerősebb hadseregével, a szovjetekkel. Egyedülálló az is, hogy a magyarok nem a megélhetésért, hanem a függetlenségért és szabadságért fogtak fegyvert az elnyomókkal szemben – mondta Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a XXI. Századi Intézet főigazgatója a PestiTV-nek és a PestiSrácok.hu-nak adott ünnepi interjúban, amelyben arról is beszélt: nem szabad hinni a baloldal utópisztikus elképzeléseinek, Magyarország számára a szuverenitásért és megmaradásért folytatott küzdelem elég nagy nagy kaland. Ma nem a brüsszeli elitnek való hízelgés, hanem a szuverenitás támogatása az igazi ellenállás, az ellenállók tehát mi vagyunk! – fejtette ki Schmidt Mária.

Ők az üzeneteikben görcsösen próbálják magukat valami ellenállónak feltüntetni. Azzal a Gyurcsány Ferenccel az élen, aki Apró Antal unokáját vette el, és még mindig Apró Antal, a kommunizmus egyik legsötétebb figurája, az '56-os megtorlás egyik vezéralakjának villájából indul el dolgozni nap, mint nap. Ez nem fog menni

– mondta Schmidt Mária az ünnepi interjúban. Kifejtette: Gyurcsány és a hozzá hasonszőrűek, például a ma mindenütt diktátorokat és kommunistákat látó Bródy János a rendszerváltás előtti korszak emblematikus figurái voltak, most pedig úgy tesznek, mintha valamiféle ellenállók lennének.

Pedig valójában mi vagyunk az ellenállók, ők pedig a mindenkori hatalmi centrum kiszolgálói! Korábban Moszkvába voltak szerelmesek, most Brüsszelbe. Az ő törekvésük az, hogy mi ne legyünk! Hogy Magyarország adja meg magát és adja át magát azoknak a nyugatosnak mondott elveknek, amelyekben mi teljesen feloldódnánk. A legfontosabb, hogy mi döntsünk a sorsunkról, nekünk nem kellenek új kalandok, épp elég nagy kaland az, ha elérjük, hogy megmaradjunk! Az embereket elborzasztja azt, amit Nyugaton látnak, a magyarok nem akarnak levágott fejű tanárokat látni, nem akarják, hogy a gyereküket akaratuk ellenére átoperálják, már nem vonzó ez a világ!

– érvelt Schmidt Mária Huth Gergely kérdéseire.

Az interjú itt látható: