Szomszédai úgy tudják, gyógyszereket szedett az a 40 éves férfi, aki pár napja megölte az anyját és a nevelőapját Pestszentlőrincen. Csendesnek ismerték, olyannak, aki időnként "zombiként keringett a lakótelepen". P. Sándor beismerő vallomást tett, de arról nem beszélt, miért végzett velük. Ma áll először bíró elé. 

Az Origo elsőként járt a gyilkosság helyszínén, akkor, amikor még a helyszínelők rögzítették a nyomokat a 18. kerületi Mikszáth Kálmán utcában álló emeletes ház, hetedik emeletén lévő lakásában, és a ház bejárati ajtajánál is rendőrök álltak. Volt olyan szomszéd, aki tőlünk tudta meg, mi történt és amikor meghallotta, nem akart hinni a fülének. Csendes családnak ismerték őket. Az egyik szomszéd azt mondta,

zajokat hallott kiszűrődni a gyilkosság estéjén, hallotta a kettős gyilkosság hangjait.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Ahogy írtuk, egy 40 éves férfi megölte az édesanyját és a nevelőapját, majd feladta magát a rendőrségen. Október 26-án fél 6-kor telefonált nekik, és közölte, hogy hajnalban gyilkosságot követett el. A pestszentlőrinci lakásban megtalálták a két holttestet.

Már a helyszínen megállapították, hogy a 68 éves nő és a 64 éves férfi valóban gyilkosság áldozata lett, megkéselték őket.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Azóta többen megszólaltak már különböző médiumokban, mindenkit megrázott, aki ismerte őket. Még most is sokkos állapotban nyilakoztak a Borsnak.

Sejtettük, hogy Sanyival valami nincs rendben, sokszor ugyanis valóságos zombiként bolyongott a lakótelepen, mintha csak egy más világban járna. Azt is suttogták, hogy gyógyszereket szed, de persze az anyjáék erről sosem beszéltek"

- mondta egy szomszéd.

A tetthely a gyilkosság napjának végénFotó: Koncz Márton - Origo

A férfi beismerő vallomást tett, de a P. Sándor védőjét helyettesítő, Origónak nyilatkozó ügyvéd, dr. Jano Christopher elárulta,

hogy nem beszél az indítékról.

Úgyhogy egyelőre csak találgatni lehet, mi vezethette el a középkorú férfit a tragédiáig. Annyi viszont már kiderült, hogy sem munkája, sem barátja nem volt a magának való kettős gyilkosnak. Az Origo információi szerint a szakértők erős felindultságú bűncselekménynek nevezték a támadását.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Sosem emelt volna kezet Ibolyára, sem a nevelőapjára, nagyon szerették egymást. Persze néha összeszólalkoztak azon, hogy Ibolya könyörgött Sanyinak, hogy dolgozzon, de nagyobb veszekedés ebből sem lett soha – magyarázta a Borsnak a házban lakó egyik asszony. 

Kiderült, hogy a megyilkolt férfi anyja is a házban élt. Róla most a rokonai gondoskodnak. 

Szegény, bele sem merünk gondolni, mit élhet most át, féltjük is, hiszen már nem fiatal. Imádta a fiát, nem véletlenül laktak ilyen közel egymáshoz, Márton is nagyon jó ember volt, szörnyű, hogy így kellett meghalnia – sajnálkozott egy másik szomszéd.

P. Sándor mai előzetes tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken arról döntenek, hogy az IMEI-be, vagy börtönbe kerüljön-e a pestszentlőrinci kettős gyilkosság gyanúsítottja.