Nem mondja meg Sándor, hogy miért ölte meg anyját és nevelőapját Pestszentlőrincen

Gyilkosság a 18. kerületben, Mikszáth Kálmán utca 8., 2020.10.26.
Vágólapra másolva!
Szomszédai úgy tudják, gyógyszereket szedett az a 40 éves férfi, aki pár napja megölte az anyját és a nevelőapját Pestszentlőrincen. Csendesnek ismerték, olyannak, aki időnként "zombiként keringett a lakótelepen". P. Sándor beismerő vallomást tett, de arról nem beszélt, miért végzett velük. Ma áll először bíró elé. 
Vágólapra másolva!

Az Origo elsőként járt a gyilkosság helyszínén, akkor, amikor még a helyszínelők rögzítették a nyomokat a 18. kerületi Mikszáth Kálmán utcában álló emeletes ház, hetedik emeletén lévő lakásában, és a ház bejárati ajtajánál is rendőrök álltak. Volt olyan szomszéd, aki tőlünk tudta meg, mi történt és amikor meghallotta, nem akart hinni a fülének. Csendes családnak ismerték őket. Az egyik szomszéd azt mondta,

zajokat hallott kiszűrődni a gyilkosság estéjén, hallotta a kettős gyilkosság hangjait.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Ahogy írtuk, egy 40 éves férfi megölte az édesanyját és a nevelőapját, majd feladta magát a rendőrségen. Október 26-án fél 6-kor telefonált nekik, és közölte, hogy hajnalban gyilkosságot követett el. A pestszentlőrinci lakásban megtalálták a két holttestet.

Már a helyszínen megállapították, hogy a 68 éves nő és a 64 éves férfi valóban gyilkosság áldozata lett, megkéselték őket.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Azóta többen megszólaltak már különböző médiumokban, mindenkit megrázott, aki ismerte őket. Még most is sokkos állapotban nyilakoztak a Borsnak.

- mondta egy szomszéd.

A tetthely a gyilkosság napjának végén Fotó: Koncz Márton - Origo

A férfi beismerő vallomást tett, de a P. Sándor védőjét helyettesítő, Origónak nyilatkozó ügyvéd, dr. Jano Christopher elárulta,

hogy nem beszél az indítékról.

Úgyhogy egyelőre csak találgatni lehet, mi vezethette el a középkorú férfit a tragédiáig. Annyi viszont már kiderült, hogy sem munkája, sem barátja nem volt a magának való kettős gyilkosnak. Az Origo információi szerint a szakértők

erős felindultságú bűncselekménynek nevezték a támadását.

Fotó: Koncz Márton - Origo

– magyarázta a Borsnak a házban lakó egyik asszony.

Kiderült, hogy a megyilkolt férfi anyja is a házban élt.

Róla most a rokonai gondoskodnak.

– sajnálkozott egy másik szomszéd.

P. Sándor mai előzetes tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken arról döntenek, hogy az IMEI-be, vagy börtönbe kerüljön-e a pestszentlőrinci kettős gyilkosság gyanúsítottja.